Svečano obilježena 10. obljetnica rada Industrijsko-obrtničke škole Slatina, dodijeljene zahvalnice za podršku radu škole

Industrijsko-obrtnička škola Slatina Danom škole jučer, 16. rujna, obilježila je 10. obljetnicu svoga osnivanja. Tim je povodom objavljena Spomenica škole koja uz mnoštvo fotografija i zanimljivih informacija pruža pregled rada u prethodnih deset godina, organiziran integrirani nastavni dan ”Pogled u budućnost – škola za 10”, a održana je i svečana sjednica Nastavničkoga vijeća.

U sklopu integriranoga nastavnog dana učenici i nastavnici održali su radionice na temu razvoja škole u sljedećih deset godina i doprinosa škole lokalnoj zajednici. Na radionicama su učenici izrađivali promotivni materijal za proizvode školske zadruge, suvenire od drveta i akrila, pripremali hranu i pića s lokalnim sastojcima, proučavali mogućnosti iskorištavanja geotermalne energije u Slatini i okolici te zaštite okoliša u lokalnoj zajednici. Tim se aktivnostima IOŠ Slatina priključila obilježavanju Europskoga tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju čiji je moto ”Otkrij svoj talent!”.

Svečanu sjednicu Nastavničkog vijeća otvorio je ravnatelj Mladen Graovac pozdravivši sve nazočne te ih upoznao sa radom i postignućima škole, odnosno njenih učenika i nastavnika. U ime Županije, Dan škole i 10. rođendan ravnatelju i djelatnicima čestitao je predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić.

Na svečanoj sjednici Nastavničkoga vijeća, koja je održana u Hrvatskom domu u Slatini, dodijeljene su zahvalnice za podršku radu škole ministrici u Vladi RH-a Vesni Bedeković, županu VPŽ-a Igoru Androviću, pročelnici Upravnog odjela za prosvjetu VPŽ-a Vesni Šerepac, predstojnici Ureda državne uprave VPŽ-a Sanji Bošnjak i ravnateljici Centra za socijalnu skrb Slatina Ljiljani Randelj, te zahvalnice zaposlenicima za uspješan rad s učenicima i promociju ugleda škole Ernestu Balti, Štefici Ružak, Ljubici Subotić Pofuk, Zdenku Taušanu, Jasni Varga, Barbari Vidović Volenik, Tomislavu Zorku i Korneliji Zubčević.

IMG 5016

U ime laureata nazočnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, čestitavši 10. rođendan školi, uz mnoštvo pohvala radu i postignutim rezultatima, a u ime djelatnika škole govorio je Ernest Balta.

Sjednica je imala i zabavni dio u kojemu je održana mini modna revija učenica škole te pjevački uz odličnu koreografiju. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”551181″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content