POVODOM EUROPSKOG DANA JEZIKA U Češkoj besedi Virovitica održana radionica češkog jezika za djecu i odrasle

U sklopu Europskog dana jezika, jučer (petak) su u prostorijama Češke besede Virovitica održane radionice češkog jezika za djecu i odrasle.

Ovim programom, financiranim iz sredstava za kulturni amaterizam, Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, želi se dati značaj različitim jezicima u različitom umjetničkom izričaju. Mnoštvo Virovitičana čeških korijena i oni koji samo vole taj jezik, u Češkoj besedi već godinama na razne načine uče jezik i kulturu te zemlje. Djeca vrlo rado uče češki kroz igru, pjesmice i igrokaze dok odrasli uživaju u čitanju poezije, pjesama ili glazbenim brojevima.

20190926 195820 Custom e1569565329544
foto: Češka beseda Virovitica

-Ove radionice su već poprimile tradicionalan karakter, jer Europski dan jezika obilježavamo već dugi niz godina. Osim radionica češkog jezika, imamo i cjelovečernji program na kojem će nastupiti druge udruge koje djeluju na području grada i okolice te pojedinci koji rado recitiraju, pjevaju, čitaju svoje pjesme i djela na raznim jezicima – istaknula je Jasna Berger, predsjednica Češke besede te otkrila kako će na ovogodišnjem programu sudjelovati Česi, Mađari, Romi.

Kako za odrasle kojima je Češka Republika, kultura i jezik u srcu, tako i za one najmlađe koji tek uče, ove radionice su od iznimne važnosti jer govor jezika se jedino može njegovati na način da ga se aktivno priča.

(www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”553028″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content