U petak 20. rujna održat će se početna konferencija projekta „Rokovi super junaci protiv pretilosti“

Na području Virovitičko-podravske županije ima 10 posto pretile ili djece s prekomjernom težinom. To su u Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije utvrdili prilikom pregleda djece za upis u prve razrede osnovnih škola.

Prema riječima ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Miroslava Venusa, Virovitičko-podravska županija ne odskače od ostalih već je „dio hrvatskog prosjeka“. No, kako je problem pretilosti u društvu značajan Zavod za javno zdravstvo županijski Zavod prijavio je projekt „Rokovi super junaci protiv pretilosti“, za što su od Ministarstva zdravstva dobili bespovratnih 500.000 kuna u stopostotno odobrenom iznosu.

U petak 20. rujna, s početkom od 11,00 sati u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije (Ulica Ljudevita Gaja 21), održat će se početna konferencija ovog projekta.

– Ovim projektom, obuhvatit ćemo mlade, školsku djecu, ali i ostalo stanovništvo naše županije. Cilj je kroz preventivne akcije, educirati kako se pravilno i zdravo hraniti. Nabavit ćemo opremu za zdravstvenu ekologiju, bit će tu dani otvorenih vrata, besplatno će se analizirati voda za piće, imat ćemo kamp za pretilu djecu u Dravskoj priči – kazao je ravnatelj Zavoda Miroslav Venus. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content