Završnom izložbom završen likovni tečaj Vedrane Filipović-Marinić u Orahovici: Ljubav i poštovanje prema umjetnosti najljepši je osjećaj

Nakon pet mjeseci marljivog rada, učenja i uživanja u umjetnosti završena je prva faza likovnog tečaja koji je u Orahovici vodila profesorica likovne kulture iz Pitomače Vedrana Filipović-Marinić. U Vedraninoj ”radionici” umjetničke poteze kistom učilo je 13 polaznika i to doslovno od 7 do 77 godina i svi su uživali, a da je tome uistinu tako potvrdila je i završna izložba koja je bila postavljena u višenamjenskoj dvorani u Orahovici. Izložbu je činilo 100 radova polaznika iz Orahovice te istog tečaja u Pitomači.

3009izlozba 2

-Izložba nosi naziv ”Od ideje do realizacije” i izuzetno sam zadovoljna, zapravo presretna sa svim svojim polaznicima koji su pokazali da itekako znaju slikati. Kratak program koji smo organizirali uoči izložbe imao je svoj cilj, a to je da kod svakoga, kako kod naših polaznika tako i kod svih prisutnih, potakne osjećaj ljubavi i poštovanja prema umjetnosti i likovnom stvaralaštvu. Umjetnosti nije samo ono što vidimo, čujemo, čitamo, opipavamo, ono što percipiramo kao umjetnički objekt nego i cijeli jedan nevidljivi svijet. Upravo je taj nevidljivi svijet dobio svoje oblike kroz slike i crteže koje smo zajedno uradili. Moram priznati da sam i ja jako puno toga naučila radeći s ovim divnim ljudima, jer na našem tečaju je to doista bio susret generacija, od unuka do baka, a svi su bili kao jedno. Ovo je bio jedan predivan osjećaj i iskustvo za mene i definitivno na ovome neću stati – rekla je voditeljica tečaja Vedrana Filipović-Marinić. Svoje dojmove nazočnima je na otvorenju izložbe prenijela sudionica Marija Katalinić.

3009izlozba detalj jednog od satova

-Svi mi koji smo sudjelovali na ovom tečaju, kroz nadahnuto smo stvaranje usvojili puno više od raznih tehnika rada. Vođeni istraživanjem i aktivnim radom proširi smo spoznaje o umjetnosti, razvijali maštu i kreativnost te se naučili izraziti kroz umjetnost. Naučili smo jačati vlastitu koncentraciju, samopouzdanje i samostalnost te u konačnici stekli nova poznanstva i prijateljstva. Zajedničkim radom i suradnjom pod vodstvom naše profesorice Vedrane pokazali smo da je uspjeh moguć, ako imamo zajednički cilj, a naš je cilj bio rad na području umjetnosti. U ime svih sudionika, moram reći hvala Vedrana  što si sustavno i strpljivo tijekom svih ovih mjeseci gradila naš vizualni opažaj i što si s nama prešla ovaj stvaralački put od ”ideje do realizacije” – rekla je Marija. Izložbu je otvorila orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin zahvalila se profesorici Vedrani i plaznicima što su gradu poklonili ovu prekrasnu izložbu.

3009izlozba 3

-Posebno mi je drago da su Orahovčani dobili priliku svoju ljubav prema umjetnosti iskazati zajedno na mjestu te ga dograditi s novim saznanjima i na kraju polučili jedan fantastičan rezultat. Hvala svim sudionicima na odvažnosti što su dali sebe u svim ovim slikama i predstavili ih javnosti i nadam se da će Vedrana nastaviti s ovakvim tečajevima u našem gradu – zaključila je Petin. Svi radovi s ove izložbe bit će predstavljeni i na skoroj izložbi u Pitomači, a kako je najavila preof. Filipović-Marinić uskoro u oba mjesta kreću novi umjetnički izazovi. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content