BLIZANKE IVA I ANA Požeški biskup Antun Škvorčević u Sopju krstio četvrto i peto dijete u obitelji Šantak

U nedjelju, 27. listopada, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević pohodio je Župu sv. Marije Magdalene u Sopju i ondje u župnoj crkvi predvodio središnje župno euharistijsko slavlje tijekom kojeg je i krstio blizanke Ivu i Anu, četvrto i peto dijete roditelja Tomislava i Marine Šantak.

Biskup je u pozdravnoj riječi kazao kako je rođenje novog čovjek najveća i najvažnija vijest, jer se u njemu najavljuje i počinje ostvarivati Božja i naša budućnost.

DSC00306 Custom
pozeska-biskupija.hr

– Svojim predvođenjem krštenja u obiteljima s brojnom djecom, svjedoči poštovanje i zahvalnost roditeljima za njihovo opredjeljenje za život te im pruža molitvenu potporu u tom dragocjenom služenju hrvatskom dobru – dodao je.

Na završetku misnog slavlja biskup Škvorčević je roditeljima Tomislavu i Marini čestitao krsno preporođenje njihovih dviju kćeri te im poželio puno radosti u njihovu odgoju. Zahvalio je dosadašnjem župniku Augustinu Tašiću za služenje vjernicima sopjanske Župe, koji je prošlog ljeta premješten u Župu Crnac, a njih je pozvao da u poniznosti vjere surađuju sa svojim novim župnikom Oliverom Kranjčićem. Izrazivši uvjerenje da su u ovom misnom slavlju svoje nemoći i slabosti povjerili moćnoj Isusovoj ljubavi koja pobjeđuje i smrt i da će s njega otići ispunjeni Božjom blizinom u svojim srcima, na sve sudionike slavlja, a osobito na članove obitelji Šantak, zazvao je Božji blagoslov.

DSC00355 Custom
pozeska-biskupija.hr

Poslije svete mise biskup Škvorčević susreo se sa članovima spomenute obitelji, pobliže se upoznao s njihovim životom, djeci je uručio darove, a roditeljima novčani prilog.

(www.icv.hr, adf, pozeska-biskupija.hr)

[g-gallery gid=”560241″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content