Branitelji iz Duge Međe pomažu i doniraju Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića Zdenci

Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa pokrenula je sjajnu priču. Naime, branitelji iz Duge Međe prije nekoliko godina ostvarili su odličnu suradnju s Osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića Zdenci koja je svake godine sve jača, plodnija i sadržajnija:

– Sve je počelo našom željom da educiramo osnovce s našeg područja o događanjima iz Domovinskog rata i upoznamo ih s imenima ljudi iz njihovog susjedstva koji su dali svoje živote ili bili ranjeni o obrani Hrvatske. Potom smo organizacijom naše velike manifestacije Pekmezijada pokrenuli akciju donacije domaćeg pekmeza kao zdrave hrane u školi i školskoj kuhinji, što prakticiramo svake godine. Ove godine na Pekmezijadi, uz spomenutu suradnju, u dogovoru sa školom smo organizirali likovni natječaj za učenike na temu Domovine i Domovinski rat, a najbolje autore smo nagradili – kaže predsjednik UHBDDR Duga Međa Ivica Bušljeta, a dopredsjednik Mirko Bušljeta dodaje kako su nedavno nastavljena predavanja o Domovinskom ratu:

– Evo baš prije nekoliko dana održano je novo predavanje za osmaše koje je pripremio mr.crim. Josip Horvatin, naš član, ali prije svega predsjednik UDVDR-a Krapinsko-zagorske županije, Ogranak Zabok, kao partner u projektu “Promicanja istine o Domovinskom ratu”.

2410braniteljiskola 1Učenicima su u znak sjećanja na ovo predavanje podijeljene majice, a za potrebe školske knjižnice poklonjene su knjige autora Dine Mataza “Nad Papukom nebo proplakalo” – zaključio je Mirko Bušljeta.

Učenici su odlično prihvatili ova predavanja i dolazak branitelja u školu, a suradnju je pohvalila i ravnateljica OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci Mirjana Buneta Knežević:

– Hvala puno našim dečkima braniteljima koji u svakoj svojoj akciji pomognu ili surađuju sa školom. Tim potezom djeca imaju dvojaku korist, uz pomoć i sudjelovanje na akcijama paralelno se upoznaju s braniteljskom udrugom te time dobiju i potrebnu edukaciju o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima. Nikada nas ne zaborave, uvijek ponešto doniraju, a za djecu pripreme iznimno edukativne programe – rekla je Buneta Knežević.

2410braniteljiškola 1Osmaši su bili oduševljeni predavanjem koje su pozorno slušali:

– Ovo je bio naš sat povijesti. Uz ono što o Domovinskom ratu učimo na satu, ovo je odlična nadopuna, tu još puno toga više saznajemo i zato mi je bilo jako zanimljivo i poučno – rekla je osmašica Antonela Ćurak.

Odlična ideja i organizacija branitelja iz Duge Međe koji poručuju kako je cilj da mladi upoznaju istinu o Domovinskom ratu, a ostatak suradnje je idealan dodatak spoja braniteljske udruge i školske djece. (www.icv.hr, vg)

2410braniteljiskola 32410braniteljiškola 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content