Došlo je deset vatrogasnih vozila, dolazi još pet: Delegacija iz pokrajine Tirol u posjetu Virovitičko-podravskoj županiji

Delegacija iz pokrajine Tirol u Austriji od 20. do 22. listopada boravit će u Virovitičko-podravskoj županiji, a tim povodom danas (nedjelja) su zajedno sa zapovjednicom Vatrogasne zajednice Matejom Fras Venus obišli vatrogasne postrojbe, odnosno DVD Špišić Bukovicu, Veliku Črešnjevicu, Otrovanec, Pitomaču, Turanovac, Gornje Bazje i Dugo Selo Lukačko. Cilj posjete je pomoću korisnih informacija i uputstava poboljšati i unaprijediti rada naših Javnih vatrogasnih postrojbi i DVD-a.

U večernjim satima delegacija iz Tirola u sastavu Peter Logar i Ritter Hubert te posrednik u donaciji, zapovjednik DVD Lipik Tomislav Stokić, zajedno sa svojim domaćinima, predsjednikom Vatrogasne zajednice VPŽ Željkom Palkovićem i zapovjednicom Vatrogasne zajednice VPŽ Matejom Fras u prostorijama zajednice održala je radni sastanak s predstavnicima vatrogasnih postrojbi s područja županije. Tema sastanka bila je informacija o planu nastavka donacije vatrogasnih vozila i opreme iz Tirola, te pojašnjenjenje eventualnih nejasnoća u vezi s korištenjem dobivenih sredstava. Delegacija iz Tirola tom je prilikom podsjetila sve nazočne da je u Virovitičko-podravsku županiju došlo 10 vatrogasnih vozila te slijedi donacija još pet vozila.

Također su iskazali zadovoljstvo obilaskom naših vatrogasnih postrojbi u kojima su ispunjeni svi potrebni uvjeti za čuvanje dobivenih vozila i opreme što je garancija da će se donacija iz Tirola nastaviti i dalje. Na ovom sastanku nazočio je i zamjenik župana Marijo Klement koji je gostima iz Tirola poželio dobrodošlicu i ujedno se zahvalio na svemu učinjenom za vatrogastvo u našoj županiji. Delegacija iz Tirola zajedno sa svojim domaćinima tijekom svog boravka održat će sastanak i sa županom Igorom Androvićem te ga upoznati s tijekom projekta. Također će Društvu naša djeca Slatina svečano uručiti ključeve vozila, što će ujedno biti i donacija prvog civilnog vozila Tirola našoj županiji. Tijekom svog posjeta razgovarat će i s načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova s područja Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”558401″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content