Dječji vrtić “Potočnica” Pitomača sudjelovao na Svehrvatskoj smotri “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” u Kutini

Foto: DV Potočnica Pitomača

I ove godine, sada već tradicionalno, Dječji vrtić “Potočnica” Pitomača sudjelovao je na Svehrvatskoj svečanosti “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”. Manifestacija je to koja se održava već 28. godinu zaredom, u organizaciji ekološke Udruge Lijepa Naša, a pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske. Ove godine manifestacija je održana 13. listopada u Kutini.

Foto: DV Potočnica Pitomača

Cilj smotre je očuvanje biološke raznolikosti kroz izložbu plodova zemlje, očuvanje kulturnih i etničkih običaja te iskazivanje duhovnog i nacionalnog jedinstva našeg naroda, poglavito kroz štovanje kruha koji predstavlja izraz duhovne i životne snage. Dječji vrtić “Potočnica” predstavio je kulturu i način življenja svoga podravskog kraja, te poručio da živjeti ekološki znači i njegovati tradiciju zavičaja. Za prezentirane proizvode, tradicijsku nošnju i ukrašeni štand vrtić je dobio zahvalnice organizatora.

Foto: DV Potočnica Pitomača

– Tijekom pripreme za smotru ostvarene su brojne suradnje, koje su pomogle u realizaciji i ostvarenju sudjelovanja na smotri. Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općine Pitomača, Udruzi “Čuvarice kulturne baštine” Kladare a najveća zahvala roditeljima djece našeg Vrtića koji su i sami pripremili pekarske i slastičarske proizvode- poručili su iz pitomačkog vrtića. (www.icv.hr, DV Potočnica)