FOTO Gradina srušila Sveti Đurađ, Turanovac deklasirao Mladost, nastavlja se “mrtva” trka za jesenskog prvaka

Derbi šestog kola 2. županijske nogometne lige Zapad odigran je u Svetom Đurađu, gdje je domaća četvrtoplasirana momčad prije ovog kola, ugostila vodeću Gradinu.

Stotinjak gledatelja vidjelo je čak devet pogodaka, od kojih su tri završila u gostujućoj, a čak šest u domaćoj mreži. Domaću ekipu načeo je Hrvoje Juhas u 29. minuti nakon jednog solo prodora u kojem je nanizao četiri igrača i smireno poentirao za vodstvo. Desetak minuta kasnije Nikola Dolinac podiže prednost Gradine na 2:0, a u 41. minuti Zvonimir Juhas poentira za konačnih 3:0 u prvom dijelu. Domaći su imali par bezopasnih pokušaja prema vratima sigurnog Saše Horvata, dok je s druge strane nekoliko sjajnih intervencija imao i vratar Vedran Botić, ali ga suigrači nisu “podržali” u otklanjanju opasnosti pred vratima.

MG 8639

U nastavku utakmice domaćin ulazi borbenije i s puno više želje u igri, a to je urodilo plodom već u 51. minuti, kada Ante Slavić smanjuje gostujuću prednost na 3:1 iz kaznenog udarca. Domaćin je s tim rezultatom izdržao samo minutu, a već u sljedećem napadu Gradina podiže prednost na 4:1 nakon ubačaja iz kuta, gdje se najbolje snašao Vladimir Puškarić. U 57. minuti gosti stižu i do visokih 5:1, a ponovno je precizan bio Zvonimir Juhas. Domaćin se pogocima u 74. i 83. minuti vraća na 5:3. Precizni su bili Ivan Biondić i Dalibor Ladović, ali odmah nakon tog gosti povećavaju prednost na 6:3. “Točku na i” stavio je ponajbolji gostujući igrač Dino Milinović iz slobodnog udarca.

MG 8526

Nakon utakmice oglasio se domaći strateg Nikola Mesić.

-Ušli smo prilično slabo i opušteno u utakmicu i to je rezultiralo visokim vodstvom gostujuće momčadi već u prvom poluvremenu. U drugom dijelu sasvim druga priča. Djelovali smo poletnije, počeli stvarati više šansi, imali posjed, ali gosti su pokazali da se i u takvoj situaciji odlično snalaze, tako da su iskoristili gotovo svaku našu grešku, sve ono što smo im ponudili i preko ubojitih kontri riješili pitanje pobjednika. Moram prije svega čestitati ekipi Gradine koja je zaista odigrala fer i korektnu utakmicu, ali i sudačkoj trojci koju je predvodio Tomislav Blažević, na odlično odrađenom poslu – naglasio je Mesić, dok je s druge strane gostujući strateg Marijan Puškarić bio vrlo zadovoljan pobjedom i nastavkom odlične serije rezultata.

MG 8536

Ovom pobjedom Gradina je nastavila stopostotni učinak i na prvom je mjestu sa 18 osvojenih bodova. Ekipa trenera Marijana Puškarića u sljedećem kolu dočekuje Croatiju iz Grabrovnice, dok će puleni Nikole Mesića na noge Mladosti u Vukosavljevicu.

Turanovac je također nastavio sa stopostotnim učinkom i na svom Jelavu deklasirao je Mladost iz Vukosavljevice 7:1. Po dva pogotka su postigli Josip Draganić i Stjepan Jovanović, a jednom su strijelci bili Saša Štefanić, Dario Čančar i Valentino Taušan. Pogodak za goste postigao je Mateo Nemčec. Ovom pobjedom Turanovac je ostao na drugom mjestu zbog, za nijansu slabije gol razlike, ali s istim brojem bodova kao vodeća Gradina tako da ove dvije ekipe nastavljaju “mrtvu trku” za jesenskog prvaka.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”555174″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content