FOTO Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje uključila se u akciju “Zasadi drvo, ne budi panj”

Članovi Učeničke zadruge Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje uz voditeljicu, učiteljicu Nataliju Bajer, uključili su se u ovogodišnju građansku inicijativu kolektivne sadnje “Zasadi drvo, ne budi panj”, koja je održana na razini Republike Hrvatske.

Uz dragocjenu pomoć Hrvatskih šuma – Uprave Slatina i Flore Vtc koji su donirali sadni materijal, kao i Industrijsko-obrtničke škole Virovitica koja je u suradnji s koordinatoricom akcije za VPŽ, Sabinom Grgačić, također donirala sadnice, učenici Matične škole Gornje Bazje i Područne škole Terezino Polje jučer (četvrtak) i danas (petak) zasadili su ukupno 20 primjeraka sadnica drveća i ukrasnog grmlja u parkovima navedenih dviju škola.

WhatsApp Image 2019 10 25 at 08.41.49 1 Custom

-Naš su okoliš tako obogatile dvije japanske trešnje, dva kestena, dvije lipe, tri hrasta, jedan javor, jedna tisa, jedna bukva… Akciju sadnje oskoruša u Terezinom Polju predvodila je učiteljica Vlasta Brcković, u suradnji s roditeljima učenika, dok je učenike 8. razreda predvodio učitelj Igor Fućkar uz podršku školskoga domara Tomislava Živkovića. Djelatnici Hrvatskih šuma učenicima 4. razreda Matične škole, koje je u aktivnost Učeničke zadruge uključio njihov učitelj Ivan Krmpotić, ovom su prilikom održali kratko predavanje o vrstama drveća koje su zasađene tijekom ove akcije – rekla je učiteljica Natalija Bajer.

WhatsApp Image 2019 10 25 at 08.41.48 Custom e1572004306850

Članovi Zadruge obećali su da će pažljivo i marljivo voditi brigu o svim novozasađenim biljkama kako bi okoliš škole u godinama koje su pred nama bio još bogatiji i ljepši nego što je sada. Svim donatorima sadnica bit će uručene prigodne zahvalnice koje će ostati trajnom uspomenom na ovogodišnju hvalevrijednu akciju.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”559300″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content