FOTO “Otvoreno” dizalo na zgradi Glazbene škole Jan Vlašimsky – Područne škole dr. Marijana Jergovića u Pitomači

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna 2019. “otvoreno” je dizalo na zgradi Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica – Područne škole dr. Marijana Jergovića u Pitomači.

Dizalo je postavljeno radi savladavanja visinske razlike na dijelu građevine javne i poslovne namjene u Pitomači, na Trgu kralja Tomislava i to na jugozapadnom pročelju zgrade, za pristup prvom katu, gdje se nalazi pedijatrijska ordinacija i drugom katu gdje je smještena Glazbena škola Jan Vlašimsky, Područna škola dr. Marijana Jergovića.

IMG 1524

Vrijednost projekta iznosi 306.735 kuna, od čega je dio sredstava za realizaciju ove investicije osiguran kroz projekt “Ugradnja hidraulično vertikalne podizne platforme za prijevoz osoba s invaliditetom”, odobren temeljem prijave na javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, a ostatak je osigurala Općina Pitomača iz vlastitog proračuna.

Otvorenju su prisustvovali predstavnici Općine Pitomača predvođeni načelnikom Željkom Grgačićem te predstavnici Glazbene škole dr. Marijana Jergovića.

IMG 1526

– Danas je dosta veliki dan za sve nas, investicija od 306.735 kuna zahvaljujući Ministarstvu hrvatskih branitelja i ministru Medvedu koji nam je omogućio da se prijavimo na ovaj natječaj, također veliku zahvalu upućujem našem saborskom zastupniku gospodinu Josipu Đakiću koji se posebno aktivirao za ovaj projekt. Ovo je projekt koji povezuje glazbenu školu i pedijatrijsku ordinaciju za našu djecu, za pomoć djeci invalida koji nisu u stanju ići po stepenicama, pa smo im omogućili da idu liftom. Upućujem svima veliku zahvalu, izvođačima radova i svima koji su učestvovali u ovom projektu – rekao je načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”556267″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content