FOTO Svečano obilježena 28. obljetnica osnutka proslavljene 136. slatinske brigade HV

Polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, jučer (petak) je započelo svečano obilježavanje 28. obljetnice osnutka proslavljene 136. slatinske brigade HV.

Počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima odali su članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica i ostalih braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata predvođeni predsjednicom Udruge Marijom Maračić, zatim izaslanstva: Ministarstva hrvatskih branitelja RH koje je predvodio izaslanik ministra Ivan Kozlica, Hrvatske vojske na čelu s ratnim zapovjednikom 136. slatinske brigade Josipom Černijem, policije na čelu s načelnikom Policijske uprave virovitičko-podravske Sinišom Kneževićem, Virovitičko-podravske županije predvođeno dožupanom Darkom Žužakom i predsjednikom Županijske skupštine VPŽ Miranom Janečićem, Grada Slatine i susjednih općina na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem. Zajedničku molitvu predvodili su župnici slatinskih župa sv. Josipa i bl. Ivana Merza, Dragan Hrgić i Nikola Jušić. Nakon odavanja počasti kod spomen-obilježja, održana je misa zadušnica za sve hrvatske branitelje u crkvi sv. Josipa.

m IMG 8603

Svečanost je nastavljena u restoranu Stari podrum gdje se nazočnima obratio ratni zapovjednik 136. slatinske brigade Josip Černi, koji se, pozdravljajući prije svega roditelje poginulih i nestalih branitelja i predstavnike svih braniteljskih i stradalničkih udruga sa slatinskog područja, zahvalio na odazivu. Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić čestitao je nazočnima 28. obljetnicu brigade uz poruku ”Neka uspomena ne izblijedi”. U ime Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda, kao i svoje osobno, sve nazočne je pozdravio i čestitao obljetnicu slatinskoj brigadi izaslanik Ivan Kozlica.

m IMG 8695

Proslavu 28. obljetnice 136. slatinske brigade uveličali su članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, Pavo Tutenov iz Slatine, Ivica Lenard iz Josipovca, Robert Kasumović iz Osijeka, Danijel Dunković iz Radosavaca i Zlatko Milošević iz Nove Bukovice, istrčavši maraton Voćin-Slatina uz logističku potporu Marija Kovača iz Virovitice.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”559477″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content