Gradski odbor HDZ-a Orahovica objavio priopćenje za javnost u vezi lošeg stanja orahovačkog Jezera

Gradski odbor HDZ-a Orahovica objavio je priopćenje za javnost u kojemu se osvrću na trenutno stanje orahovačkog Jezera. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Ponukani žaljenjem građana grada Orahovice na izgled bisera turizma grada Orahovice, orahovačkog Jezera, koji je u proteklim danima doživio sudbinu kakvu nikad prije do sada, nije, Gradski odbor HDZ-a Orahovica odlučio je izdati priopćenje za javnost.

Ovim priopćenjem želimo ukazati na problem nemara aktualne gradske vlasti koji je isključivi krivac za ovakvo stanje Jezera, bisera kontinentalnog turizma naše županije.

Unazad 10-ak godina Grad Orahovica uložio je puno sredstava u uređenje i održavanje našeg Jezera, a 2012.godine u sklopu održavanja Dana hrvatskog turizma, naša plaža je izabrana za najljepšu plažu kopnenih voda Hrvatske. Najveći uzlet Jezera je pred nama jer je zahvaljujući projektu uređenja Jezera, koji se pripremao dugi niz godina, Vlada Republike Hrvatske je na Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem, a koji se početkom rujna održao u Orahovici, dodijelila bespovratnih gotovo 69 mil.kn za uređenje Jezera. Ukupna vrijednost projekta je oko 80 mil.kn.

Ovaj nemar koji se vidi na slikama i ovo stanje jezera koje je obišlo svijet, dovode u pitanje sve ovo što se do sada, kroz sve ove godine, za Jezero napravilo, ali i dovode u pitanje sve ono što očekujemo od projekta Jezero, a to je daljnji razvoj Orahovice u pravcu turizma. Pitanje je sada, tko će doći na Jezero kada se vide ovakve slike!? Ovaj problem s vodom se vrlo jednostavno trebao riješiti, ali nekada treba pitati i poslušati i druge ljude, a ne misliti da kako sve ono, što se i kako nekada radilo, ništa ne valja! Trebalo je poslušati savjete i nastaviti održavati Jezero kako se i svih godina prije promjene vlasti u gradu Orahovici radilo i nikakvih problema ne bi bilo.

Žalosno je da Jezero izgleda ovako, a još žalosnije da gradska vlas reagira samo onda kada im građani ili bilo tko drugi ukaže na problem putem društvenih mreža. Ovo je samo jedan od niza gafova aktualne gradske vlasti, ali jedan od onih na koji smo i mi kao građani Orahovice, a dio nas i kao gradski vijećnici morali reagirati.

Pozivamo gradsku vlast da se prema svom gradu odnosi majčinski, a ne maćehinski i da na vrijeme posegne za rješenjima koji mogu pomoći u urednosti, čistoći i zdravlju našeg grada.

[g-gallery gid=”560497″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content