HRVATSKA – MAĐARSKA Meštar Dalić, profešur Luka i hrvatska laka konjica pred euforičnim Poljudom

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras na Poljudu protiv Mađarske igra kvalifikacijsku utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine – piše vecernji.hr

Utakmicu će prenositi Nova TV, a susret počinje u 20:45 sati pred punim tribinama. Daniele Orsato (43) bit će glavni sudac ovog susreta koji je vrlo važan za Dalićeve izabranike. Talijanski sudac ima lijepu povijest suđenja hrvatskim momčadima i trenerima. Tako je primjerice 2011. sudio prijateljsku utakmicu između Hrvatske i Češke (4:2).

Sudio je i Dinamu protiv Porta (0:2), ali i u play-offu Europske lige, kad su Plavi pobijedili Petrolul u Rumunjskoj 3:1. Kasnije je Plavima pravdu dijelio i protiv Rosenborga (2:0) u play-offu Lige prvaka. Bio je zadužen za VAR u utakmici Hrvatske i Danske na SP-u u Rusiji.

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon osam pustih godina vraća se tamo gdje joj je oduvijek bilo mjesto, gdje je također oduvijek pripadala: tom opojnom južnjačkom, mediteranskom ambijentu koji joj je davao krila i koji će i danas biti dostojan druge reprezentacije svijeta. Stadion je odavno rasprodan, sve je spremno za predstavu koja će se pamtiti.

Doživjet će krcati Poljud opet svoj zaglušujući, živopisni splitski akvarel i treštati, tresti se i prštati kao i prije dvadeset četiri godine, kada je bura sa splitskih tribina otpuhala tadašnje svjetske doprvake Talijane.

(vecernji.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content