Jedanaest isključenih igrača i gol Sendija Mustača iz vlastitog kaznenog prostora obilježili vikend u 2. ŽNL

U osmom kolu 2. županijskih nogometnih liga igrači su bili izuzetno nedisciplinirani te su zaradili jedanaest isključenja, a jednog je zaradio i jedan službeni predstavnik kluba.

Skupina Zapad:

U skupini Zapad najuzbudljivije je bilo u Turanovcu. Domaća momčad dosad je imala stopostotan učinak. U 27. minuti isključen je predstavnik gostujuće momčadi Josip Gerić zbog vrijeđanja sudaca. Prvi dio je završio bez zgoditaka. U 50. minuti došlo je do sukoba na igralištu. Isključeni su domaći trener Stjepan Pleše te gostujući igrači Mateo Jurković, koji je dobio drugi žuti karton, a Ivan i Luka Vukšić su zaradili direktne crvene kartone. Požutili su Tomislav Zalogaj u domaćim i Martin Špoljarić u gostujućim redovima. S tri igrača manje na terenu gosti su poveli u 80. minuti pogotkom Antonija Lekšića. Domaćoj momčadi bod je spasio Stjepan Jovanović u posljednjoj minuti susreta.

Drava je neočekivano poražena na svom terenu u Terezinom Polju od Dinama iz Kapele Dvora 4:2, a gosti su mogli biti i uvjerljiviji. Strijelci za domaće su bili Dejan Barišić i Ilija Trivanović, a za goste Karlo Draganić dva puta te Mirko Iličić i Hrvoje Đurašević po jednom.

U Milanovcu su gosti iz Kladara poveli 1:0 pogotkom Dominika Maresića. Tada su se raspucali domaći igrači i pobijedili 6:1. Pogotke za Sokol postigli su Mateo Tomić tri te Antun Hajić, Josip i Mihael Lanšćak po jednog.

Gradina je nastavila s nizom pobjeda. Bila je bolja od Bilogore 1947. ne njenom terenu u Špišić Bukovici 4:1. Dva pogotka za goste postigao je Dino Milinović, a po jednog Matej Vujičić i Zvonimir Juhas. Pogodak za domaću momčad polučio je Valentino Cik iz kaznenog udarca. U 58. minuti zbog drugog žutog kartona isključen je gostujući igrač Matija Peić, a požutio je gostujući trener Marijan Puškarić.

Sveti Đurađ je bio uvjerljiv na svom terenu u susretu s Croatijom iz Grabrovnice 6:1. Pogotke za domaću momčad postigli su Ivan Biondić četiri te Marino Grizelj i Matej Rajnović po jednog. Pogodak za goste je postigao Hrvoje Kovač.

Mladost iz Vukosavljevice se konačno kompletirala, ali su i dalje bez bodova. Izgubila je na svom terenu od Lukača 05 6:3. Tri pogotka za goste postigao je Jasmin Kršić, a po jednog Dario Begović, Domagoj Pakšec i posljednjeg vratar Sendi Mustač preciznim udarcem iz svog kaznenog prostora. Strijelci za Mladost su bili Ivica Jurić, Igor Kovač i Manuel Šelimber.

Skupina Istok:

U skupini Istok vodeće Ćeralije pobijedile su na gostovanju u Novoj Šarovki Dinamo iz Josipova 3:1. Gosti su poveli pogotkom Marija Jozića. Izjednačio je Kristijan Zebec. Pobjednik je riješen u posljednjih 15 minuta, kada je Mario Jozić postigao još dva zgoditka. U gostujućim redovima zbog dva žuta kartona igru su morali napustiti Augustin Ivić i Miroslav Tomić.

Plavi su na svom travnjaku u Jugovom Polju bili bolji od Munje iz Velikog Rastovca 4:1. Gosti su poveli pogotkom Ante Rosana. Domaći su preokrenuli rezultat sa po dva pogotka Željka Gojmerca i Kristijana Mikulčića.

Zrinski je na svom terenu u Novoj Bukovici remizirao s Crncem 1:1. Gosti su poveli pogotkom Tilena Marića, a izjednačio je Drago Zdelar. Minutu prije kraja utakmice zbog drugog žutog kartona teren je morao napustiti gostujući igrač Mateo Brusač.

DOŠK iz Dolaca s 4:0 pobijedio je Mladost na njenom travnjaku u Bakiću. Pogotke su postigli Marijan Velić dva te Marin Velić i Matija Zeman po jednog. U 75. minuti zbog međusobnog sukoba isključeni su Antonijo i Andrej Horvat u domaćim redovima, koji su dobili druge žute kartone i Antonio Gubeljak kod gostiju, koji je zaradio direktni crveni karton.

Nakon osmog kola 2. županijskih nogometnih liga disciplinski sudac Tihomir Majstorović će imati pune ruke posla.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content