Nastavnik Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Slobodan Koletić, sudjelovao na edukacijama u Pragu

Nastavnik Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Slobodan Koletić, sudjelovao je na jednotjednim edukacijama u Pragu, Republika Češka, od 30. rujna do 4. listopada pod nazivom „ICT in education“ u organizaciji ITC – International TEFL Certificate. Na edukacijama je ukupno sudjelovalo 11 nastavnica i nastavnika iz Finske, Danske, Portugala, Francuske, Njemačke i Hrvatske.

Kroz tjedan dana radili su na raznim online aplikacijama za izradu blogova, videa, web stranica i brošura kao i kvizova i testova.

aa
Foto: S. Koletić

– Njihova primjena je jednostavna uz korištenje google računa, a prednost korištenja je stvaranje privlačnije i zanimljivije nastave.
Jedan dio edukacije odnosio se i na pismenost 21. stoljeća – code literacy u kojem smo upoznali program Skratch. Pomoću njega mogu se programirati interaktivne priče, igre i animacije. Program pomaže mladim ljudima kreativno i sustavno razmišljati što predstavlja bitne vještine za život u 21. stoljeću te potiče međusobnu suradnju – rekao je S. Koletić dodavši kako su svoje educiranje završili projektnim zadatkom u kojem su trebali izraditi web stranicu koristeći svo znanje koje smo stekli kroz predavanja.

Nakon edukacija iskoristili su slobodno vrijeme za obilazak grada i upoznavanje njegovih znamenitosti, a posjetili su i školu Smichov secondary technical school koja provodi tri ICT programa. (www.icv.hr, sk)

aaa
Foto: S. Koletić

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content