Održana početna konferencija projekta energetske obnove zgrade B Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača

U prostorijama Osnovne škole Pitomača održana je početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade B Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača”, na adresi Trg kralja Tomislava 9, Pitomača. Na početnoj konferenciji nazočne su pozdravili župan Virovitičko–podravske županije Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i ravnatelj Osnovne škole Igor Maresić. Također, na početnoj konferenciji sudjelovali su i zamjenik župana Virovitičko–podravske županije Marijo Klement, pročelnica upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, djelatnici Virovitičko-podravske županije i RAVIDRA, učitelji i drugi uzvanici.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

IMG 3414

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade dvorane osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, kao i da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš te da se korisnicima prostorija zgrade B osigura kvalitetan prostor, zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 2.112.201,33 kuna, od čega su bespovratna sredstva 1.131.977,11 kuna. Završetak provedbe projekta je kraj studenoga 2020. godine.

IMG 3577

Projektom je predviđena energetska obnova koja obuhvaća toplinsku izolaciju vanjskih zidova, toplinsku izolaciju podova prema tlu, toplinsku izolaciju krova iznad grijanog prostora, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu postojećeg sustava rasvjete i ugradnju mjerača toplinske energije. Izvođač radova je tvrtka Jukić-Dam d.o.o. iz Otoka, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka Croming d.o.o., iz Pitomače. Trenutni energetski razred zgrade B Osnovne škole je D, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred B, dok projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 59,66%.
a

[g-gallery gid=”558651″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content