Održana sjednica Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije: Najavljen početak rada sigurne kuće

Danas (utorak) u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije uz nazočnost zamjenika virovitičko-podravskog župana Marija Klementa i Igora Pavkovića, tajnika Županijske skupštine Ivana Horvata, gradonačelnike i načelnike s područja županije, održana je sjednica Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici se govorilo o novom Pravilniku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU o financijskim korekcijama koje je predstavio Ivan Ferenčević, Viši savjetnik u Odjelu za pravne poslove, ljudske resurse i javnu nabavu Razvojne agencije Vidra. Jedna od tema bila je i reforma vodnog gospodarstva i uspostava novih uslužnih područja o kojima je govorio Damir Marenić, zamjenik gradonačelnika Virovitice i predstavnik tvrtke Virkom, a projekt „Vatrogasci Tirola – Vatrogasci Virovitičko-podravske županije“ predstavio je Peter Logar, koordinator za humanitarnu pomoć Vlade Tirola.

IMG 8919 Medium

Jednako tako govorilo se i o mogućnostima sudjelovanja jedinica lokalne samouprave u troškovima opremanja novih prostora Opće bolnice Virovitica i sufinanciranju troškova rada skloništa za osobe žrtve obiteljskog nasilja. Načelnici i gradonačelnici raspravili su o ovim temama s ravnateljem Opće bolnice Virovitica Dinkom Blaževićem i pročelnicom za zdravstvo i socijalnu skrb Melitom Sirovicom te dogovorili daljnje pregovore o sufinanciranju.

Kada je riječ o sigurnoj kući pročelnica Melita Sirovica istaknula je kako je Županija napravila idejno rješenje te prijavila projekt za izgradnju vrijedan 14 milijuna kuna. Kako je istaknula zemljište za taj objekt je kupljeno, a trenutno, dok se čeka rezultat, sigurnu kuću će smjestiti u unajmljen objekt koji će s radom krenuti od siječnja. (www.icv.hr, ml)

 

[g-gallery gid=”558811″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content