OPĆINA ČAČINCI Raspisan natječaj za dodjelu učeničkih, studentskih i športskih stipendija za ovu školsku i akademsku godinu

Pexels

Općina Čačinci raspisala je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija te športskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2019./2020. Kako stoji u natječajima, visina i broj stipendija odredit će se ovisno o raspoloživim sredstvima iz općinskog Proračuna te broja učenika i studenata koji zadovoljavaju uvjetima za dodjelu stipendije. Stipendije će se isplaćivati za razdoblje od 1. rujna 2019. godine do 30. lipnja 2020. godine za učenike srednjih škola te od 1. listopada 2019. do 31. srpnja 2020. godine za studente.

Pravo na stipendije mogu ostvariti učenici i studenti koji su državljani RH i imaju prebivalište na području općine Čačinci. Ne smiju primati drugu stipendiju te roditelji/staratelji/nositelji kućanstva ne smiju imati dugovanja prema općini Čačinci.

Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija su uspjeh u školi, odnosno fakultetu, socijalni status utvrđen prema prihodima po članu obitelji te aktivno sudjelovanje u radu udruga s područja općine.

Za športsku stipendiju, uz hrvatsko državljanstvo i prebivalište na području općine, kriterij je i aktivno sudjelovanje u A ekipi športskog kluba koji djeluje na području općine te redovan upis u srednju školu, odnosno visokoškolsku ustanovu ili fakultet.

Prijave za učeničke i studentske stipendije traju do 11. studenog, a za športske do 5. studenog. Cijeli tekst Natječaja možete vidjeti ovdje.(www.icv.hr, ml)