OPĆINA ČAĐAVICA U tijeku su radovi na izgradnji pješačke staze u Noskovcima

U Noskovcima, mjestu u općini Čađavica, u tijeku su radovi na izgradnji pješačke staze. Projekt izgradnje pješačke staze sufinanciran je u sklopu javnog poziva za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u iznosu od 200.000 kuna. Cjelokupna vrijednost radova i usluge nadzora iznosi 389.638 kuna s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Cestogradnja d.o.o. iz Slatine.

m IMG 7929

Radove je ovih dana obišao načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

– Izgradnjom pješačke staze poboljšati će se dostupnost komunalne infrastrukture, te će projekt pridonijeti boljem obavljanju komunalnih djelatnosti koji će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika mjesta Noskovic, ali i sigurnijem kretanju mještana jer više neće morati hodati po cesti – istaknuo je načelnik Rončević.

Također, početkom rujna otvorene su prostorije Područne škole Noskovci koja se nalazi pri OŠ Davorin Trstenjak Čađavica u novouređenom mjesnom domu, na kojemu je provedena energetska obnova, na zadovoljstvo učenika koji su s radošću krenuli u novu školsku godinu. Učenici i njihovi učitelji tako su dobili na korištenje dvije nove učionice i sanitarni čvor. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”556448″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content