OPREZ! Voda iz lokalnog vodovoda u Dinjevcu neispravna za piće: U njoj pronašli Escherichiju coli i enterokok

Općina Pitomača na svojim službenim stranicama obavijestila je mještane naselja Dinjevac, koji su korisnici lokalnog vodovoda, da je Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije u svojem redovitom monitoringu vode za piće ustanovio da je ta voda zdravstveno neispravna za ljudsku potrošnju.

U obavijesti Zavoda za javno zdravstvo stoji kako su izolirali i dokazali prisutnost enterokoka i Escherichia coli.

– Ukoliko se vodu iz lokalne vodoopskrbe Dinjevac namjerava koristiti kao vodu za ljudsku potrošnju potrebno ju je prethodno prokuhati – stoji u obavijesti Zavoda te ističu kako će i dalje provoditi uzimanje i laboratorijsku analizu vode sve dok se ne utvrdi da je ona zdravstveno ispravna te sugeriraju mještanima priključenje na sustav javne vodoopskrbe.

– Zbog postojanja sustava javne vodoopskrbe kojom upravlja tvrtka Vodakom d.o.o., a preko koje se isporučuje zdravstveno ispravna voda za ljudsku potrošnju, sugeriramo priključenje na navedenu postojeću javnu vodoopskrbnu mrežu – stoji u obavijesti Zavoda.

Općina Pitomača pozvala je mještane Dinjevca da im se obrate kako bi ih uputili u proceduru ostvarivanja priključka njihovih objekta na sustav javne vodoopskrbe.

– Napominjemo kako u naselju Dinjevac postoji sustav javne vodoopskrbe te svaki objekt u navedenom naselju ima mogućnost priključka na navedeni sustav – ističu iz Općine Pitomača. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content