Pjevački studio Mozartine u studenom stiže u Virovitičko-podravsku županiju: Evo gdje će održati edukativne pjevačke seminare

Pjevački studio Mozartine prošle je godine oduševio djecu i mlade diljem Hrvatske s nizom edukativnih pjevačkih seminara kojima se polaznike besplatno educiralo o osnovama pjevanja. Stručni voditelji tako su 2018. obišli općine Kalnik i Ljubešćica, te gradove Split, Gospić, Hrv. Kostajnicu i Vrgorac, a za ovu jesen planira se proširivanje mreže škola u kojima će se seminar održati i to na dvije županije: Virovitičko-podravsku i Sisačko-moslavačku.

Riječ je o projektu ‘Ciklus besplatnih glazbenih seminara i radionica za djecu i mlade u manje razvijenim područjima Republike Hrvatske’ kojeg provodi udruga Glazbeni centar Papandopuline uz potporu Zaklade ‘Hrvatska za djecu’ kako bi i u manje razvijenim krajevima Lijepe naše podijelili svoje znanje i iskustvo i to s ciljem obogaćivanja sadržajem mjesta u kojima slične aktivnosti nisu u tolikoj mjeri dostupne.

photo1 1
Foto: Hamar Media

Svi seminari su besplatni i otvoreni za sudjelovanje svim zainteresiranim sudionicima školske dobi, a teme koje će se obrađivati na jednodnevnom seminaru zaista su šarolike. Od osnova pjevačkog disanja, do osnova interpretacije, važnosti tempa i dinamike u glazbi, te naravno primjene stečenog znanja pjevanjem brojnih primjera iz glazbene literature, svaki će mali obožavatelj glazbe doći na svoje.

Tako će ovaj ciklus seminara krenuti s provedbom na području Virovitičko-podravske županije u studenom i to po sljedećem rasporedu: 11. studenog u Špišić Bukovici, 12. studenog u Novoj Bukovici i Čađavici, 13. studenog u Suhopolju, 14. studenog u Zdencima i Gradini te 15. studenog u Mikleušu. Točne lokacije i termini održavanja seminara znat će se uskoro. (www.icv.hr, Hamar Media)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content