Požeški biskup Antun Škvorčević primio organizatore hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

U Biskupskom domu u Požegi, biskup msgr. Antun Škvorčević primio je načelnika općine Voćin Predraga Filića, predsjednika ZUiČ HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije i predsjednika Odbora za hrvatske branitelja Virovitičko-podravske županija Matu Bubaša te Nenada Križića, dugogodišnjeg promicatelja i organizatora hodočašća u Voćin.

Razgovarali su o stanju hrvatskih branitelja na području Požeške biskupije i načinu rješavanja njihovih problema, istaknuvši ulogu Crkve na duhovnom području. U tom smislu istaknuli su i važnost hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, koje će 13. prosinca biti održano po jedanaesti put na dan kad je ubijeno više od 40 nedužnih voćinskih civila te razoreno Gospino svetište.

DSC00235 1 Custom
foto: pozeska-biskupija.hr

Razmotrili su neka konkretna pitanja povezana upravo s time i donijeli odluke o pojedinim sastavnicama hodočašća. Biskup je zahvalio organizatorima za sve što nastoje činiti u prilog hrvatskih branitelja, posebno u organiziranju njihova hodočašća u Voćin.

(www.icv.hr, adf, pozeska-biskupija.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content