Požrtvovnošću i jakim presingom virovitičke košarkašice Z-13 razbile varaždinski Vindi 51:38

U utakmici podjednakih ekipa, virovitičke košarkašice do 13 godina starosti odigrale su svoju najbolju ovosezonsku utakmicu i uz podršku svojih vjernih navijača pobijedile vršnjakinje iz Varaždina.

Početak je sugerirao da će to biti utakmica do “posljednjeg koša”, što je i bilo do poluvremena. Naime djevojke su se izmjenjivale u vodstvu te je poluvrijeme završilo 22:21 za gošće iz Varaždina. Ipak, nakon sastanka u svlačionici, djevojke su dale svoj maksimum, osobito u obrani te presingom uspjele slomiti gošće osobito u trećoj četvrtini koja je završila rezultatom 20:2 za Virovitičanke.

Nakon tri uvodne utakmice napokon su se probudile Martina Sabo i Nika Pavelić te zajedno s Martom Ledom Kalaš postigle čak 47 koševa, ali utakmicu nisu dobili napadom već znatno boljom obranom nego je to bilo u prethodne dvije utakmice. Martina Sabo je u drugom poluvremenu u džep strpala njihovu najbolju igračicu, dok je Nika Pavelić brojci od 15 koševa dodala i isto toliko uspješnih skokova, što u obrani, što u napadu. Uz organizatoricu igre Martu Ledu Kalaš, nekoliko asistencija upisala je i Hana Deskar, dok se u strijelce upisala i Nika Gverić. Veliku borbu u ispunjavanju obrambenih zadataka pokazale su i Dora Lakota Kovač i Gabrijela Pavlović, dok su svoj talent u završnici susreta iskazale i Korina Bosnić, Nikolina Hetzel, Margareta Cenger i Monika Sabolić Požežanac.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi Varaždin 51:38

ŽKK Virovitica: Bosnić Korina, Cenger Margareta, Požežanac Sabolić Monika, Sabo Martina 16, Kalaš Marta Leda 16, Deskar Hana 2, Gverić Nika 2, Pavlović Gabrijela, Lakota Kovač Dora, Hetzel Nikolina i Pavelić Nika 15.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content