Praline Frajle Antoš iz SŠ Marka Marulića Slatina su Najproizvod učeničkih zadruga RH

U Vinkovcima je održana 31. Smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Manifestacija je to koja predstavlja festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva učenika, a svoje proizvode su predstavile najbolje učeničke zadruge iz Hrvatske te gosti iz inozemstva. Na Smotri su se predstavile 103 zadruge iz Hrvatske i inozemstva.

Ovogodišnja smotra održana je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i škola domaćina Smotre – OŠ Matija Gubec iz Jarmine i Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci.

skslpraline2019 9

Rad zadruge Slatina, Srednje škole Marka Marulića Slatina, izvrsno su predstavile učenice Antonija Gegić i Marija Carmela Dakić. Mentor učenicama bila je Željka Venus. Praline Frajla Antoš izabrane su za Najproizvod na Smotri i zainteresirale su brojne posjetitelje koji su ih kušali uz pohvale. Slatinske učenice predstavile su Široke rezance s medvjeđim lukom Papuk, koji su zainteresirali brojne posjetitelje. Izvele su i praktičan prikaz njihove izrade. Učenici su Široke rezance s medvjeđim lukom Papuk radili s Brigitom Jurlinom. Kako bi praline bile gotov proizvod vrijedno su radile i profesorice Jasna Asić, Sandra Bošnjak i Sanja Špoljarić. (www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr)

skslpraline2019 14skslpraline2019 121

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content