Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u petak, 4. listopada otvorit će novi Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Virovitici

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, u petak, 4. listopada svečano će otvoriti novu zgradu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Virovitici. Svečanost otvorenja održat će se u 14 sati.

Novi Centar izgrađen je u sklopu projekta vrijednog preko 83 milijuna kuna čiji je nositelj Grad Virovitica, a sufinanciran je iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Dosadašnjih 500 “kvadrata”, djelatnici i korisnici Centra tako će zamijeniti s čak 3.000 m2 u novoj, suvremeno opremljenoj zgradi.

Inače, COOR pohađa 55 učenika osnovne škole i 15 korisnika poludnevnog boravka. Novitet od ove školske godine je srednja škola za zanimanja pomoćni krojač i pomoćni kartonažer koju pohađa devet učenika, a u novoj zgradi uskoro će se krenuti i s programom predškolskog odgoja.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content