PRIOPĆENJE HDZ-A Prošlo je dvadeset dana od raskida koalicije, a ništa se nije promijenilo

Gradski odbor HDZ-a Orahovica ponukan političkim događanjima, a ponajviše onime što se ne događa, upućuje priopćenje za tisak kako bi pokušao građanima odgovoriti na važna pitanja aktualne političke i gradske vlasti.

Prošlo je preko 20 dana od tiskovne konferencije SDP-a na kojoj je službeno raskinuta vladajuća koalicija. HDZ Orahovica nije se želio miješati u probleme vladajuće koalicije, čekali smo pravu reakciju i konkretne poteze ovog raskida. Budući da je prošlo 20 punih dana, a što narod kaže, dogodilo se ono “tresla se brda- rodio se miš”. Dakle, dogodilo se nije ništa. Zbog toga, Gradski odbor HDZ-a Orahovica izlazi s ovim priopćenjem u kojem postavlja pitanja koja sve ove dane od tiskovnih konferencija vladajućih stranaka muče građane i nemaju odgovore.

  1. Postavlja se pitanje jesu li se dogodile i koje su radikalne promjene obzirom na raskid koalicije?

2. Kao razlog raskida koalicije navedeni su nepotizam i nedostatak komunikaciju dvaju stranaka, točnije predsjednika Vijeća i gradonačelnice. Da li je ta komunikacija naišla na plodno tlo, koliko znamo i je i nije i koji je sada zaista pravi razlog raskida?

3. Predsjednik SDP-a je na tiskovnoj konferenciji rekao kako će klub vijećnika SDP-a u gradskom Vijeću i dalje raditi na dobrobit građane Orahovice. Što to konkretno znači, kome će se dizati ruke na Vijeću i za što?

4. Postavljamo pitanje ne bi li bilo moralno da predsjednik SDP-a nakon svega izrečenog na tiskovnoj obje stranke, podnese ostavku na mjesto predsjednika gradskog Vijeća?

5. Napokon, građani moraju znati rađa li se nova suradnja vladajućih ili će se stvoriti neke nove koalicije za koje nitko ne zna?

Ovo su samo neka od pitanja koja su krucijalna za politički i život gradske vlasti. Svi su se digli na noge u trenucima konferencija za tisak, a danas kao da se ništa nije niti dogodilo.

(www.icv.hr, HDZ Orahovica, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content