Solidan otpor Lavica ekipi punoj reprezentativki pred preko 500 gledatelja

U prvoligaškoj premijeri pred svojim navijačima virovitičke Lavice, rukometašice 1234 Virovitice, odigrale su solidno s jednim od favorita za naslov prvakinja, zagrebačkom Lokomotivom. Gošće iz Zagreba su pobijedile 43:22. Prve dvije minute utakmice se igrala bez pogodaka. Lokomotiva je povela 1:0, a zatim vode domaće rukometašice (2:1 i 3:2). Od tog trenutka iskusnije gošće uzimaju kontrolu rezultata u svoje ruke. Početkom drugog dijela gošće iz Zagreba odlaze na +22 (12:34). Domaće rukometašice se bude sredinom nastavka serijom 7:1 i dolaze do rezultata 19:35. U posljednjih desetak minuta zagrebačke Lokosice ponovno dižu svoju prednost na više od dvadeset pogodaka.

MG 8321Domaće igračice pružile su solidan otpor gošćama u čijim redovima igra pet aktualnih seniorskih reprezentativki Hrvatske, a s klupe ih vodi izbornik Nenad Šoštarić. Uz Tamaru Hudoletnjak, koja je po običaju predvodila virovitički sastav istaklo se još nekoliko igračica: Iskusna Tena Mioč Cabadaj, te mlade nade Lukrecia Veršec i Nika Deskar, a još neke su zabljesnule u nekoliko navrata. Sve to može biti dobar temelj za igru u utakmicama koje slijede, kada se igraju utakmice s protivnicama s kojima će se moći lakše doći do pozitivnog rezultata i bodova. Dobro popunjena tribina sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici, koja je pružila odličnu podršku domaćim igračicama, vjerujemo da će i ubuduće biti osmi igrač Lavica.

1234 Virovitica: Marija Devald, Nikolina Jezerčić, Lukrecia Veršec 4, Lea Zupčić, Nadia Dujmović , Helena Lukačević 1, Tamara Hudoletnjak 8 (1), Marija Medved, Ana Blažev, Elena Bardić 1, Martina Majkovčan, Nika Deskar 4 (1), Ivana Kirin 1 Andrijana Miklić, Iva Biuk i Tena Mioč Cabadaj 3. Trener: Vladimir Gašparac.

Sedmerci: 3 (2).

Isključenja 2 minute (Mioč Cabadaj). (www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”555052″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content