U sklopu projekta “Suvremen i zdrav život branitelja” organiziran jednodnevni izlet u grad heroj – Vukovar

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca veterana Domovinskog rata Orahovica nastavlja s provedbom značajnih i vrijednih projekata koji promiču istinu u Domovinskom ratu te čuvaju uspomenu na njegove žrtve.

Ova Udruga kroz listopad i studeni nastavlja s provedbom dva svoja, sada već dobro poznata projekta i to “Suvremen i zdrav život branitelja” te “Korak po korak do cilja”. U sklopu projekta “Suvremen i zdrav život branitelja”, Udruga 3. studenoga organizira jednodnevni izlet u grad heroj – Vukovar.

-Polazak iz Orahovice je ujutro u 7 sati ispred hotela Dukat Orahovica. U 10 sati je obilazak vukovarske bolnice i njenog muzeja, u 11 ćemo sudjelovati na služenju svete mise, a u 12 je za sve sudionike osiguran ručak. U 14 sati je obilazak Spomen doma Ovčara, u 15 Muzeja Vučedolske kulture, a 16 sati krećemo u obilazak memorijalnog groblja, vodotornja, bijelog križa na Dunavu te Spomen doma hrvatskih branitelja i spomen obilježja Blage Zadre. U 18 sati je planiran povratak kući. Cijena po osobi, dakle put i ručak je 150 kuna, a zainteresirani se mogu prijaviti u orahovačkoj knjižari i papirnici Libra do 30. listopada, a za sve informacije mogu se zvati kontakti 091/761 4480 i 091/519 0088 – rekao je predsjednik UHBDVDR Orahovica Miroslav Tot te najavio kako će i ove godine ova Udruga u sklopu drugog projekta “Korak po korak do cilja”, uoči obljetnice Grada Heroja, organizirati tradicionalnu hodnju od Čačinaca do Vukovara pod nazivom “Stopama Željka Majora”, u čast mučki ubijenog hrvatskog viteza iz Čačinaca, na Ovčari.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content