U tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade Općine Š. Bukovica kojima će se spriječiti daljnje propadanje Kurije

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade Općine Špišić Bukovica, odnosno Kurije Špišić. Kako bi se zaustavilo daljnje propadanje Kurije, koja je sagrađena oko 1785. godine, Općina Špišić Bukovica u suradnji s Razvojnom agencijom Vidra prijavila je projekt energetske obnove vrijedan 2,3 milijuna kuna. Izvođač radova je Bistra Đurđevac.

Glavni cilj ovog projekta je kroz pet građevinskih mjera za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice, odnosno toplinsku izolaciju vanjskih zidova, ugradnjom nove vanjske stolarije, izvedbom toplinske zaštite krova, poda i ukopanih dijelova ovojnice, kao i dvjema strojarskim mjerama, rekonstrukcijom sustava grijanja i uvođenjem prisilne ventilacije, osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i emisije štetnih plinova CO2.

IMG 0216
Foto: Općina Š. Bukovica

Trenutni energetski razred zgrade je D, dok je proračunati energetski razred nakon obnove B. Očekuje se da će po završetku radova uštede godišnje potrošnje toplinske energije biti 54,47 posto, a potrošnja primarne energije će se kretati oko 54 posto. Provedbom projekta osigurat će se velike uštede u potrošnji energije i emisijama CO2. (www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content