UOSIT Vretenac Slatina pripremila dvije radionice s ciljem poticanja grupne interakcije kroz dramske aktivnosti

U subotu, 28. rujna, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina ugostila je doc.dr.sc. Damira Miholića, inače pročelnika Odsjeka za motoričke poremećaje, kronične bolesti i Art-terapije s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Profesor Miholić održao je dvije radionice za članove Udruge Vretenac. Prva radionica dramskih aktivnosti bila je namjenjena volonterima Udruge, dok je druga radionica provedena s grupom mladih i odraslih osoba s intelekulanim teškoćama.

20190928 151349 Custom
foto: UOSIT Vretenac Slatina

Na radionicama prof. Miholić prikazao je dramske aktivnosti kroz primjenu dramskih igara, fizičkog izražavanja, improviziranih igara uloga, diskusije te drugih tehnika i postupaka. Dramske aktivnosti predstavljaju adekvatan medij za poticanje spontanosti i kreativnosti sudionika te njihove međusobne komunikacije. Ove aktivnosti potiču osjećaj povjerenja, sigurnosti, timskog rada i učenje putem iskustva. Aktivnosti su sadržajno (tematski) prilagođene dobi i mogućnostima sudionika, ali zbog općeljudske prirode dramskog doživljavanja svijeta, u njima mogu sudjelovati svi te putem njih izražavati svoje osjećaje, razmišljanja i iskustva.

20190928 103133 Custom
foto: UOSIT Vretenac Slatina

– Samo ove godine, Udruga Vretenac orgnaizirala je već niz stručnih radionica i predavanja. Govorne teškoće djece predškolske i školske dobi povodom obilježavanja Europskog dana logopeda, zatim radionicu i predavanje ”Važnost poticanja psihomotornog razvoja u ranoj dječjoj dobi” u suradnji s Kabinetom za ranu psihomotoričku stimulaciju, predavanje i radionice povodom obilježavanja dana osoba s Down sindromom pod nazivom Tolerancija nije strana riječ, a povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, organizirano je predavanje na temu Pristupi i metode rada s djecom i osobama iz autističnog spektra – podsjetila je Patricija Karaman, predsjednica Udruge.

(www.icv.hr, adf, UOSIT Vretenac Slatina)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content