Vatrogasci iz austrijskog Tirola Društvu Naša djeca Slatina uručili civilno vozilo

Ove godine vatrogasci iz Tirola su vatrogascima iz Virovitičko-podravske županije donirali 10 vatrogasnih vozila. Do kraja godine stići će ih još pet. Sve je to plod sjajne suradnje, ponajprije koordinatora ovih donacija Austrijanaca Petera Logara i Huberta Rittera, kao i našeg Tomislava Stokića iz Lipika. Naravno, oni su u vatrogascima s područja Virovitičko-podravske županije, prepoznali vrijedne, ali i stručne vatrogasce, pa će se ova suradnja nastaviti i nadalje.

Tomislav Stokić, pak, najavljuje kako će iduće godine stići još 12 vozila za područje Virovitičko-podravske županije. Time se značajno podigao standard vatrogastva na ovom području, ali i standard rada vatrogasaca, uz sigurnost za stanovnike naše županije. Naravno, punu podršku ovom projektu dao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ, neumorna Mateja Fras Venus, predsjednik VZ VPŽ Željko Palković, zamjenik župana VPŽ Marijo Klement…

IMG 8515

Jučer (ponedjeljak) je, uz onih 10 vatrogasnih, stiglo i prvo civilno vozilo, Volkswagenov Caddy za Društvo ”Naša djeca” Slatina. Svečana primopredaja vozila održana je ispred prostorija koje koristi Društvo uz nazočnost koordinatora za humanitarnu pomoć vlade Tirola Petera Logara, predstavnika Tirola Huberta Rittera, zapovjednika DVD Lipik i predstavnika za pomoć i donacije za RH Tomislava Stokića, zapovjednice Vatrogasne zajednice VPŽ Mateje Fras Venus, zapovjednika JVP Slatina Stjepana Venusa, pomoćnika zapovjednice Vatrogasne zajednice VPŽ Tomislava Uhera, slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića i njegove zamjenice Sanje Mrzljak Jovanić te virovitičko-podravskog župana Igora Androvića. Članice Društva ”Naša djeca” Slatina ovu su priliku iskoristile za početak ovogodišnjih aktivnosti Dječji kutak ”Veseli sat”, tj. ”Jesenski domjenak”.

Na početku svečanosti sve nazočne pozdravila je predsjednica DND-a Slatina Snježana Pačarić, a obratila se i zapovjednica Varogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Venus Fras.

IMG 8482

– Prije nekih mjesec i pol dana, nazvao me Tomislav Stokić i kazao kako ”imam 60 minuta kako bi odlučila, kome vatrogasci iz Tirola mogu donirati vozilo”. U suradnji sa županom Igorom Androvićem, nije bilo dvojbe. Društvo naša djeca Slatina bio je najbolji izbor – podcrtala je zapovjednica Mateja Fras Venus.

Gradonačelnik Ostrošić obećao je Društvu ”Naša djeca Slatina” uređenje garaže za vozilo.

– Prije svega, našim gostima iz Tirola se želim zahvaliti za sve ovo što čine i za županiju i za grad Slatinu. U godini kada smo postali ”Grad prijatelj djece” ovo je zaista jedan pravi poklon za Društvo. Iduće godine ćemo urediti garažu tako da vozilo ima gdje stajati – rekao je, između ostalog gradonačelnik Denis Ostrošić.

IMG 8484

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović zahvalio se na donacijama.

– Zahvaljujem vam na donaciji ovog vozila, ali i na svim vozilima koje su dobili naši vatrogasci. Tu su i donirani kreveti koji će koristiti i naš Dom zdravlja VPŽ i Društvo crvenog križa. Vjerujem da će ova suradnja, tirolskih i vatrogasaca s naše županije, nastaviti i nadalje – naglasio je župan Igor Andrović, zahvalivši se Austrijancima i Tomislavu Stokiću na inicijativi, i na kraju donaciji vrijednih vozila, te dodao.

– Ovaj Caddy ide u prave ruke. Ovo je najbolja odluka, jer ide za potrebe djece – zaključio je župan Andrović.

IMG 8489

Društvo ”Naša djeca” Slatina postoji od 1952. godine i sastavni su dio svih slatinskih, ali i mnogih županijskih događanja, koji za cilj imaju poticanje i kvalitetno vođenje osmišljenih aktivnosti s djecom i za djecu u njihovom slobodnom vremenu, pokretanje akcija za upoznavanje, promicanje i ostvarivanje prava djeteta i podrška i pomoć roditeljima u razvoju i odgoju djece. Za svoj rad dobili su brojna prestižna priznanja, kao i ono Virovitičko-podravske županije. Ključeve vozila, koje će umnogome olakšati rad DND Slatina, predsjednici Snježani Pačarić predao je Peter Logar. Iz DND Slatina istaknuli su kako će ovime biti dostupniji za svu djecu Slatine, ali okolnih naselja. Do sada su iznajmljivali vozila ili se vozili privatnima, više to neće morati.

U znak zahvalnosti, djeca DND-a Slatina svojim su dobročiniteljima poklonila slike koje su sama nactrala. (www.icv.hr, adf, vpz.hr; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”558762″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content