1. ŽNL Na krilima Ivana Topića Graničar Bušetina slomila čađavačku Mladost, Četekovčani protiv Sladojevčana slavili u derbiju začelja

Na terenima županijskih prvoligaša proteklog je vikenda odigrano 12. prvenstveno kolo.

Na samom početku utakmice 12. kola u Borovi između domaće momčadi i Mladosti iz Čačinaca dosuđen je kazneni udarac za domaću momčad. Gostujući vratar Matej Hećimović obranio je šut Roberta Šajna. I u kasnijem tijeku utakmice gostujući vratar bio je nesavladiva prepreka za domaće napadače. Gosti su poveli pogotkom Ivana Bunete u 22. minuti. U posljednjoj minuti prvog dijela dosuđen je drugi kazneni udarac za domaću ekipu, koji je Mateo Gegić realizirao i na odmor se otišlo rezultatom 1:1. Konačni rezultat postavio je Luka Makovšek u 62. minuti osiguravši svojim pogotkom gostima tri boda.

Borova – Mladost Čačinci 1:2
Igrač utakmice: Matej Hećimović

Nakon uvjerljive pobjede na gostovanju u Sopju, nogometaši Graničar Bušetine na svom terenu su ugostili čvrstu momčad Mladosti 1930. Iz Čađavice. Graničar Bušetina dugo je lomila otpor gostuju. Prvi pogodak za domaće postigao je Ivan Topić u 28. minuti. S minimalnom domaćom prednošću se otišlo na odmor. Nakon devet minuta nastavka Topić svojim drugim pogotkom udvostručuje domaću prednost. Gostujući igrač Stjepan Novoselac svojim zgoditkom u 77. minuti smanjuje domaću prednost na 2:1. “Točku na i” domaće pobjede postavlja Roberto Meseš četiri minute prije kraja utakmice.

Graničar Bušetina – Mladost 1930. Čađavica 3:1
Igrač utakmice: Ivan Topić

U Četekovcu domaći Dinamo i Slavonija iz Sladojevaca borili su se za bodove kojima bi napravili odmak od dna tablice. Obje ekipe u prvom dijelu, po vodom natopljenom terenu propustile su nekoliko izglednih prilika. Zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora u 37. minuti isključen je gostujući čuvar mreže Zoran Main. Njega je na vratima zamijenio pričuvni igrač Gabrijel Matovina. U nastavku je domaća momčad iskoristila brojčanu premoć na terenu i došla do uvjerljive pobjede. Prvi pogodak je postigao Emanuel Kristić na odličnu asistenciju Marija Košoroga. Na 2:0 povećao je najbolji domaći napadač Darko Kokoška. Domaću pobjedu potvrđuju svojim zgodicima Emanuel Kristić i Renato Škulj.

Dinamo Četekovac – Slavonija Sladojevci 4:0
Igrač utakmice: Marijo Košorog

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content