20. ZIMSKO PRVENSTVO VIROVITICE U MALOM NOGOMETU Pionirski uzrasti u znaku Virovitice, “Slavljenici” do naslova u konkurenciji veterana

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

Domus je pobjednik 20. zimskog prvenstva Virovitice Prajo & CO. cup. U 20 godina postojanja malog nogometa u Virovitici nikada nije vladala takva atmosfera, nikada nije bilo toliko ljudi, nikada takav ugođaj. Jednom riječju – nikada…

Domus je u finalu svladao prošlogodišnje pobjednike, vinkovački Stakloprom. Atmosfera je bila savršena, od ugođaja do posjetitelja, tako da je to bilo i najdramatičnije finale otkada je malog nogometa u Virovitici. Finale koje je trajalo 105 minuta, finale koje je ponudilo pogotke, atraktivne poteze, prekide, žute i crvene kartone, proteste, glasne navijače…

dupla5 Custom

Sve je organizirano na visokom nivou, stoga doista možemo reći da je ovo najbolje Zimsko prvenstvo Virovitice u povijesti, a uz Kutiju šibica najbolji malonogometni turnir u Hrvatskoj, ma što drugi mislili o tome.

Na 20. zimskom prvenstvu Virovitice u malom nogometu snage su odmjerile i selekcije u mlađim uzrastima, kao i veterani.

PIONIRSKI UZRASTI U ZNAKU VIROVITICE

Finalni dan otvorili su najstariji pioniri. Do kraja su stigli NK Virovitica I i HNK Suhopolje. Bila je to rapsodija Virovitičana. Suhopoljčanima su zabili šest komada i okitili se titulom najboljeg. Osim toga, u svojim redovima imali su najboljeg strijelca (Matko Bajan postigao je 14 pogodaka), najboljeg igrača (Filip Škaro) i najboljeg vratara (Filip Buđak), potvrdivši kako se u Virovitici dobro radi s nogometašima. Medalje i pehare najboljima uručio je Boris Špiranec.

pioniri u 12 Virovitica I Custom

Uz navedeni rezultat ostat će upisano da su pogotke za Viroviticu I postigli: Filip Škaro dvaput, Matko Bajan, Ante Mikulić, Vlatko Lach i Ante Zečević. Jedini pogodak za Suhopoljčane postigao je Dejan Tatić. Njegov gol bio je 1000. na ovom prvenstvu. Utakmicu je sudio Mario Vecko.

Virovitica I nastupila je u sastavu: Filip Buđak, Zvonimir Jakšić, Vlatko Lach, Edi Miletić, Filip Škaro, Josip Brođanac, Darko Bušetinčan, Matko Bajan, Ante Mikulić, Ante Zečević, Bruno Kudus i Krešimir Šutalo.

Suhopolje je nastupilo u sastavu: Bojan Popara, Damir Litrić, Nikola Bešen, Dragan Lalčić, Dean Meršić, Matej Vincek, Tomislav Bišćan, Dejan Tatić, Matija Fosić, Kristijan Bračun, Željko Križanović i Danijel Grubač.

Momčadi su vodili: Dušan Davidović (NK Virovitica I) i Damir Pemper (HNK Suhopolje).

U 12 Devcic Matej Kos Ivan Zvonimir Stancin Ivan Custom

Titula za “nešto manji uzrast” (U-12), također je ostala u Virovitici. U finalu je NK Virovitica I svladala NK Bjelovar 2:1. Pogubni za goste bili su Karlo Majtanić i Mateo Lončar, a za Bjelovar jedini pogodak postigao je Dario Čanađija. Najbolji igrač u ovom uzrastu je Matej Devčić (Virovitica I), a ostale dvije naj titule otišle su u Bjelovar. Najbolji strijelac je Ivan Stančin koji je postigao sedam pogodaka, a najbolji vratar je Ivan Zvonimir Kos.

Titule najboljima uručio je gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak. Finale je odradio sudac Mario Vecko, a finalisti su igrali u postavama…

Virovitica I: Matko Horvat, Mateo Lončar, Antonio Babec, Matej Devčić, Karlo Majtanić, Mihael Komar, Domagoj Jendrašić, Goran Zgazivoda, Marko Bodalija, Tomislav Kožnjak, Ivan Devčić i Tin Resler, a momčad je vodio trener Zlatko Vuković.

Bjelovar je nastupio u sastavu: Ivan Zvonimir Kos, Dario Čanađija, Luka Jasenko, Roberto Bertić, Toni Vlajičić, Ivan Stančin, Matej Katić, Željko Ostrman, Deni Hajdarević, Mario Čanađija, a trener je bio Mario Kos.

u 10 Gegic Mateo i Siprak Luka Custom

Oni najmanji odigrali su iznimno zanimljivu utakmicu. Bilo je tu sjajnih poteza, udaraca, suza i veselja. Na kraju je kod pionira (U-10) slavio Bjelovar 2:0. Pogotke su postigli Mario Renić i Bojan Knežević. Najbolji igrač turnira je Luka Šiprak (Bjelovar 96′), koji se okitio i titulom najboljeg strijelac jer je u 13 navrata probušio suparničke vratare. Najbolji golman turnira je Mateo Gegić (Virovitica I). Priznanja je uručio Đuro Bukvić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije. I ovo je finale sudio Mario Vecko.

Pobjednički Bjelovar 96′ igrao je u sastavu: Dean Karas, Vedran Mlinarić, Igor Kuhar, Ivan Gašparić, Matej Stankić, Bojan Knežević, Marin Renić, Luka Šiprak, Ivan Pavlović, Mario Martinjak. Trener je bio Mato Šiprek.

NK Virovitica I u finalu je igrala pod zapovjedništvom trenera Antona Pranjića u postavi: Mateo Gegić, Marko Puškarić, Filip Rebić, Franko Aničić, Mato Iličić, Matej Buketa, Rudi Pranjić, Josip Điketa i Luka Duvnjak.

u 10 Bjelovar 96 Custom

Rezultati (pioniri U-10 polufinala): Bjelovar 96′ – Drvodjelac 2:0, Zdenka – NK Virovitica I 0:2; (za 3. mjesto): Drvodjelac – Zdenka 0:2; Finale: Bjelovar 96′ – Virovitica I 2:0.

Rezultati (pioniri U-12): (za 3. mjesto): Škola nogometa Slatina – Napredak 3:2; Finale: NK Virovitica I – Bjelovar 2:1.

Rezultati (pioniri U-14 polufinala): NK Virovitica I – NK Virovitica II 3:2, HNK Suhopolje – Šport Jakupec 1:0; (za 3. mjesto): Virovitica II – Šport Jakupec 1:2; Finale: NK Virovitica I – HNK Suhopolje 6:1.

SLAVLJENICI – SLAVLJENIČKI

Kod veterana slavili su slavljenici, tj. oni koji su ove godine proslavili 20 godina od osnutka MNK Virovitica. Da, MNK Virovitica slavila je u finalu koje su sudili Ivica Blažević i Kristijan Strusa, u finalu koje je dobio MNK Virovitica 3:0. Pao je Standard. Pogotke za Viroviticu postigli su: Mladen Resler, Tihomir Rajnović i Ivica Ferenčević.

veterani grupnjak Custom

Pobjednici su kraj dočekali uzdignutih ruku u sastavu: Darko Kožnjak, Dražen Moslavac, Damir Vargović, Mladen Resler, Anton Pranjić, Zdenko Resler, Tihomir Rajnović, Robert Špiranec, Zdenko Hercigonja i Ivica Ferenčević.

Poraženi Standard nastupio je u sastavu: Nedeljko Geng, Bruno Fabijanac, Zvonimir Gabud, Željko Tušek, Predrag Vujić, Jadrankoi Tušek, Pavo Tutunov, Željko Jagnjić, Damir Tušek, Željko Janečić, Nikola Obrovac i Tihomir Adamović. Trener je bio Željko Tušek.

Odigrana je i revijalna utakmica u kojoj su sponzori (Kruno Virovec, Nikola Grbić, Dragutin Kozjak, Igor Bajser, Milan Gomerčić, Vlado Javorović, Nikola Gomerčić i Stipo Iličić) svladali Gradsko poglavarstvo Virovitice (Zdravko Per, Robert Kiš, Kamenko Rogović, Đuro Bukvić, Marko Teskera, Ante Tutić, Mario Klement i Branko Tomljanović) 5:1.

veterani bolja Custom

Rezultati (veterani polufinala): Kograd – Standard 0:3, MNK Virovitica – NK Rezovac 1:0; (za 3. mjesto): Kograd – Rezovac 4:1; Finale: MNK Virovitica – Standard.

Završio je tako još jedan turnir, turnir koji će ostati zapisan zlatnim slovima u ovih 20 godina. Turnir koji će, čini nam se, otvoriti novu stranicu povijesti malog nogometa koja će biti ispisana isključivo pozitivnim tonovima…

Virovitički list – broj 2522 (12. siječanj 2007.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content