BICIKLISTIČKI MARATON VOĆIN-VUKOVAR Odvažna šestorka krenula za Vukovar

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Općine Voćin i Općine Čađavica, te uz potporu Policijske uprave virovitičko-podravske, danas (nedjelja) je iz Voćina krenuo biciklistički maraton Voćin-Vukovar.

U Voćinu su bicikliste dočekali načelnik Općine Voćin Predrag Filić, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević, predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković sa zamjenikom Ivanom Đuzelom, kao i mještani Voćina, te su svi zajedno položili upaljena lampione uz spomenik Voćinskoj žrtvi, nakon čega su krenuli put Vukovara.

75422276 557322231724356 6603565385000157184 n

Biciklisti, Mato Bubaš, Martin Bišćan, Mario Kovač, Pavo Tutenov, Dražen Buketa i Matija Kolar, zaustavili su se u Četekovcu, gdje su na mjesnom groblju uz spomen-obilježje odali počast ubijenim civilima i poginulim hrvatskim braniteljima četekovačkog, balinačkog i čojlugčkog kraja polaganjem upaljenih lampiona i molitvom.

– Ovim biciklističkim maratonom želimo spojiti mjesta najvećeg stradanja u Domovinskom ratu na slatinskom području Voćin, Četekovac, Balince i Čoljug sa Vukovarom, te na taj način odati počast svim žrtvama u Domovinskom ratu, a posebno žrtvi Grada heroja – istaknuo je predsjednik ZUiČ HVIDR-a Mato Bubaš.

Odvažna šestorka hrvatskih branitelja, veterana Domovinskog rata zaustavila se u Čađavici, gdje ih je dočekao općinski načelnik Mirko Rončević te su s njime odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na čađavečkom mjesnom groblju uz centralni križ.

75122419 412701622974495 799213557458665472 n

– Zahvalio bih se našim biciklistima što ni ovu godinu nisu zaobišli Čađavicu. Velika je to čast što nas uvijek u svojim maratonima posjete te zajedno odamo počast svima koji su svoj život položili na oltar domovine. Njih tek čekaju oni pravi veliki napori do Vukovara, pa ih želim puno sreće i neka izdrže kao što su to i proteklih godina – rekao je na ispraćaju biciklista načelnik Rončević. (www.icv.hr, adf; Foto: D. Božičković, M. Kovač)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content