Častan poraz virovitičkih košarkašica Z-15 od vodećeg varaždinskog Vindija

blank

Utakmica u kojoj je pobjeda mogla donijeti priključak i borbu za prvo mjesto u ligi Z-15 košarkašica nije razočarala, naprotiv bila je to prava derbi utakmica u kojoj je neizvjesnost trajala sve do 35. minute.

Gošće iz Varaždina cijelo vrijeme vodile su od 1 do 15 koševa razlike, izuzev jednog trenutka u 2. četvrtini kada je rezultat bio izjednačen. Domaće igračice su u prvom redu odličnom obranom i povremenim bljeskovima u napadu, uz nedovoljno precizan vanjski šut i poneki promašeni “zicer” parirale snažnijim i starijim košarkašicama, ali u konačnici pobjeda odlazi na stranu varaždinskog Vindija.

Uz malo precizniji šut i glasniju podršku publike, možda se čak moglo i do pobjede. No i častan poraz uz ovakvo zalaganje i borbenost gotovo cijele ekipe, uzevši u obzir da su kod Virovitičanki u ovom sastavu samo sestre Kozlinger 2005. godište, a sve ostale mlađe, svakako spada u uspjeh i zalog je za budućnost ekipe kojoj treba čestitati.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi Varaždin 43:55

ŽKK Virovitica Z-15: Z. Prebeg, N. Kozlinger 13, E. Ištvanović, L. Kozlinger 5, M. Deskar 13, E. Marjanović, Lu. Cindrić 6, La. Cindrić 2, I. Kurjančić, T.E. Keserica 4. Trener: Goran Kozlinger.

-Na žalost, ovakve utakmice ne ostavljaju puno prostora za igru najmlađim igračicama, koje su bile podrška s klupe, ali one će svoju priliku dobiti u narednim utakmicama – izjavio je trener Goran Kozlinger.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)