Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica započeo s programom predškolskog odgoja djece s teškoćama u razvoju

Nakon što su dosadašnjih 500 „kvadrata“ djelatnici i korisnici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju zamijenili novom zgradom, nastalom u sklopu projekta Grada Virovitice, s čak 3.000 m2,  od ponedjeljka, 18. studenoga započeo je i najavljeni program predškolskog odgoja.

Ravnateljica Centra  Margarita Kovačević još je prije otvorenja nove zgrade i početka programa predškolskog odgoja naglasila važnost i dobrobit istoga za djecu s poteškoćama u razvoju.

–  Cilj predškolskog odgoja djece s teškoćama je prvenstveno rana intervencija i rano uključivanje jer to je najvažnije. Mi Centar zapravo doživljavamo kao prijelaz iz jednog programa iz kojeg će se djeca, uz rehabilitacijske programe i stručnu pomoć, moći što bolje uključiti te nastaviti školovanje, bilo u našem Centru, bilo u nekoj drugoj osnovnoj školi, ovisno o tome što je najbolje i najprihvatljivije za njih – rekla je M. Kovačević.

Inače, COOR pohađa 55 učenika osnovne škole i 15 korisnika poludnevnog boravka. Novitet od ove školske godine je srednja škola za zanimanja pomoćni krojač i pomoćni kartonažer koju pohađa 9 učenika te započeti program predškolskog odgoja u kojemu je, za sada, četvero djece od četiri i pet godina. Prema riječima ravnateljice, radi se na sklapanju ugovora o financiranju i cjelokupnoj organizaciji te se uskoro može očekivati primanje novih predškolaca, u dobnom rasponu od navršene jedne godine do polaska u osnovnu školu, koje će tada, kao i prve malene korisnike, dočekati stručni i nasmijani djelatnici Centra.  (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content