DOBILI STE ČESTITKU? Ne bacajte poštanske marke, iskoristite ih za dobro djelo

Znate li da vam jedna obična mala poštanska marka ovih božićnih blagdana može poslužiti za dobro djelo? Upravo na to pozvali su virovitički franjevci vjernike i sve ljude dobre volje kojima će u sandučić ovih dana stići klasična čestitka s lijepim željama.

-Kako se bliže blagdani, primat ćete puno čestitki, pa vas podsjećamo da ne bacate u smeće poštanske marke. Mi ih redovito skupljamo i šaljemo ih da se prodaju za potrebe misija. Svaka poštanska marka, bilo domaća, bilo strana, dobro će doći. Marke nemojte odljepljivati, nego ih izrežite s papirom, pazeći da ih ne oštetite te ih donesite u virovitički župni ured – zamolili su virovitički franjevci, koji ovu dobru praksu njeguju već godinama i zahvaljuju svima koji su se dosad uključili u akciju.

Poštanke marke kroz posredovanje svećenika nađu svoj put do kolekcionara, a novac od njihove prodaje koristi se u misijama za različite vrste pomoći, od toplog obroka, odjeće, školskog pribora…Iako je apel upućen za vrijeme blagdana, franjevci ističu kako se akcija nastavlja i cijele godine te je svaka poštanka marka dobrodošla. (www.icv.hr, mlo, foto: Hrvatska pošta)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content