DOBILI STE ČESTITKU? Ne bacajte poštanske marke, iskoristite ih za dobro djelo

blank
foto: ilustracija

Znate li da vam jedna obična mala poštanska marka ovih božićnih blagdana može poslužiti za dobro djelo? Upravo na to pozvali su virovitički franjevci vjernike i sve ljude dobre volje kojima će u sandučić ovih dana stići klasična čestitka s lijepim željama.

-Kako se bliže blagdani, primat ćete puno čestitki, pa vas podsjećamo da ne bacate u smeće poštanske marke. Mi ih redovito skupljamo i šaljemo ih da se prodaju za potrebe misija. Svaka poštanska marka, bilo domaća, bilo strana, dobro će doći. Marke nemojte odljepljivati, nego ih izrežite s papirom, pazeći da ih ne oštetite te ih donesite u virovitički župni ured – zamolili su virovitički franjevci, koji ovu dobru praksu njeguju već godinama i zahvaljuju svima koji su se dosad uključili u akciju.

Poštanke marke kroz posredovanje svećenika nađu svoj put do kolekcionara, a novac od njihove prodaje koristi se u misijama za različite vrste pomoći, od toplog obroka, odjeće, školskog pribora…Iako je apel upućen za vrijeme blagdana, franjevci ističu kako se akcija nastavlja i cijele godine te je svaka poštanka marka dobrodošla. (www.icv.hr, mlo, foto: Hrvatska pošta)