FOTO&VIDEO Slatinski navijači bakljadom odali počast žrtvi Grada heroja-Vukovara

Paljenjem 28 baklji točno u 18 sati i 11 minuta, kao simboliku na 28. obljetnicu i 18. 11. 1991. godine, dan pada grada Vukovara i žrtvu koju su podnijeli njegovi stanovnici i hrvatski branitelji, slatinske navijačke skupine BBB-a, Torcide , Armade i Kohorte na sebi svojstven način odali su počast Gradu heroju.

Bakljadu su navijači napravili u središtu Slatine, na Trgu sv. Josipa, gdje su prije toga izvjesili svoje navijačke transparente na zgradi trgovačkog centra. Ovogodišnju bakljadu organizirali su i sami financirali navijači navedenih navijačkih skupina na čelu sa Dejanom Horvatom, Ivanom Bošnjakom, Mariom Erešem i Tomislavom Bošnjakom.

IMG 9942

Ovaj događaj potvrda je kako svi navijači popularnih hrvatskih klubova mogu i žele surađivati, kao i toliko puta prije tijekom mnogobrojnih humanitarnih akcija, a ne samo puniti stranice crne kronike.

“Ako vam je težak stijeg čestitosti, utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti. Mi ćemo ga držati. Vukovar 1991.” – poruka je koju su poslali uz pjesmu Moja domovina. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli, M. Krznarić; video D. Fišli)

[g-gallery gid=”563760″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content