GRAD VIROVITICA ZA 12 PROJEKATA DOBIO 4,2 MILIJUNA KUNA Kirin: Ravnomjerno uređujemo cijeli grad, ne samo uži centar

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u vukovarskom Gradskom muzeju Dvorca Eltz prošlog tjedna održano je predstavljanje hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za Dunavsku regiju. U sklopu predstavljanja, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić uručio je ugovore o dodjeli bespovratnih nacionalnih i EU sredstava korisnicima iz pet slavonskih županija vezanih za Program sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu.

Među njima bili su i predstavnici naše županije. Gradu Virovitici tom prigodom odobreno je 4.203.191 kuna za 12 infrastrukturnih projekata, a ugovore je potpisao i preuzeo gradonačelnik Ivica Kirin, uz nazočnost ravnateljice Razvojne agencije grada Virovitice Tihane Harmund.

virovitica projekt Custom

PROJEKTI VRIJEDNI VIŠE OD 25 MILIJUNA KUNA

– Velika je to financijska pomoć u realizaciji postojećih projekata, ali i pomoć gradskom proračunu za pripremu novih projekata, ne samo u obnovi zgrada, nego i u projektima zaštite okoliša i izgradnje komunalne infrastrukture. Ukupni iznos projekata veći je od 25 milijuna kuna, a Grad svoj dio financira iz proračuna u vrijednosti od oko 4,6 milijuna kuna – istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin, koji kaže kako sve to pokazuje dugoročnu pametnu politiku ulaganja u ljude.

– Sve projekte prijavili su naša Razvojna agencija VTA i djelatnici Grada, odnosno djelatnici Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice. U financijskom smislu pokazuje da je sada najbolje vrijeme za zaduživanje Grada jer su velike potpore sufinanciranja kroz EU fondove – naglašava I. Kirin koji kaže kako će se svako ulaganje višestruko isplatiti.

Konkretno, smanjit će se potrošnja energenata, povećati kvaliteta obnovljenih prostora, a građanima omogućiti da ih bolje koriste.

tablica virovitica projekti

– Vrlo važno je napomenuti da se uređuju objekti na cijelom području grada, a ne samo u centru. U nekoliko sljedećih godina grad želimo ravnomjerno urediti, zahvaljujući upravo EU fondovima. Zato se grade vrtić u Đurađu, dječje igralište u Milanovcu, obnavlja park u Koriji i provode deseci drugih projekata koji podižu kvalitetu života u našem gradu i prigradskim naseljima. Molim građane da se malo strpe zbog konsolidacije proračuna i tvrdim da ne odustajemo od najavljenih projekata, nego ih samo odgađamo dok ne riješimo financiranje istih. Projekti jesu važni, ali smatram da je najvažnije ulaganje u ljude, a naročito u mladost našeg grada jer to ima direktan utjecaj na kvalitetu života i razvoj gospodarstva. Ono što je najvažnije, uštedom na energiji imat ćemo više novca za ulaganje u druge potrebe na koje nam građani ukazuju – ističe I. Kirin.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content