JEDINSTVEN I ZANIMLJIV PROGRAM Centar izvrsnosti u Gimnaziji Petra Preradovića započeo s radom

Jedinstveni obrazovni program za darovite učenike i one koji žele naučiti više, Centar izvrsnosti koji je pokrenut na inicijativu Virovitičko-podravske županije, danas (subota) otvorio je vrata svojim polaznicima u školi domaćinu naše županije, Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica. Centar izvrsnosti za kemiju te informatiku s robotikom prvi su prema rasporedu primili zainteresirane učenike u svoje klupe te im omogućili trosatnu nastavu u opuštenijoj atmosferi i sa zanimljivim sadržajima.

Kako otkriva ravnatelj Gimnazije Petra Preradovića Kristijan Gostimir, raspored nastave Centara izvrsnosti koncipiran je tako da svaku subotu (kada se održavaju) bude nastava iz dva predmeta tematike koja nije srodna kako bi učenici koji imaju afiniteta prema više tema mogli pohađati i druge Centre. Osim Centara za kemiju i informatiku s robotikom, učenicima su na raspolaganju i oni iz fizike, matematike, povijesti i medijske pismenosti.

IMG 1935 Custom

Osim ravnatelja i učenika, programom su veoma zadovoljni i zbog njega uzbuđeni i profesori mentori.

Tomislav Šipek, voditelj Centra izvrsnosti za informatiku s robotikom kaže kako mu je uvijek drago vidjeti mlade ljude koji su željni novih znanja i žele nešto više od standardne nastave.

– Ono što mi učenicima ovdje možemo ponuditi je sadržaj kojeg nema na „običnoj“ nastavi, koji nije u planu i programu, i to su, što se tiče informatike, dosta aktualne teme poput rada s robotima i izrada aplikacija. Svi na mobitelima i računalima koristimo aplikacije koje je netko napravio pa je učenicima svakako zanimljivo naučiti kako se one rade – ističe T. Šipek te dodaje kako u ovakvom tipu nastave vlada potpuno drugačija atmosfera i dinamika radi činjenica da nema ocjena te je pristup opušteniji.

IMG 1938 Custom

Profesorica biologije i kemije Ines Baškarad voditeljica je Centra za izvrsnost za kemiju te pod njenim budnim okom učenici provode pokuse i eksperimente.

– Učenici su izuzetno motivirani, imamo učenike od 1. do 4. razreda pa je samim tim bio veliki izazov za njih pripremiti radionicu i nešto što će moći svi raditi. Podijeljeni su u grupe, radit će eksperimentalne zadatke što im uopće neće biti problem jer su jako kreativni i puni volje i elana za rad – s osmijehom na licu otkriva ponosna profesorica te dodaje kako će se njeni učenici pripremati i za natjecanja. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”562159″]

Centar izvrsnosti u virovitičkoj Gimnaziji Petra Preradovića sa šest odjela otvara vrata za 140 učenika

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content