Na 19. sjednici Općinskog vijeća Općine Pitomača, za novu ravnateljicu Knjižnice i čitaonice Pitomača imenovana Danijela Rešetar

foto: pitomaca.hr

U četvrtak, 21. studenoga održana je 19. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača, sazvana prvenstveno zbog reguliranja pitanja vezanih uz Knjižnicu i čitaonicu Pitomača.

Naime, postojećoj vršiteljici dužnosti ravnatelja krajem studenoga ističe mandat, a kako se na ponovljeni natječaj za imenovanje ravnatelja nije javio nitko, općinski su vijećnici za novog vršitelja dužnosti imenovali Danijelu Rešetar iz Pitomače, zaposlenicu Centra za kulturu Drago Britvić.

foto: pitomaca.hr

Općinski su vijećnici prihvatili i potpisani Sporazum o pripremi, realizaciji i provedbi EU projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača”, predložene izmjene općinske odluke o stipendijama kojom se prosjek ocjena koji predstavlja prag za ulazak na listu potencijalnih stipendista podiže sa 4,00 na 4,50 za studente prve, a sa 3,00 na 3,50 za studente viših godina studija, kao i Etički kodeks nositelja političkih dužnosti u Općini Pitomača.

Općinskom načelniku dana je suglasnost za odabir najpovoljnijih ponuditelja za poslove održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima te dio akata vezanih uz rad Knjižnice i čitaonice Pitomača te Dječjeg vrtića Potočnica.

(pitomaca.hr)