Nastavlja se uspješna suradnja pograničnih sportskih zajednica mađarskog Barcsa i Virovitice

Niz godina dva pogranična grada, Virovitica i Barcs uspješno surađuju na svim područjima, a posebice na sportskom.

Već 28 godina sportske zajednice organiziraju polumaraton Barcs – Virovitica, a Virovitičani redovito sudjeluju na svim sportskim natjecanjima u Barcsu, dok im sportaši iz Bracsa redovito uzvraćaju. Česte su i međusobne pripremne utakmice u svim sportovima, ali i izmjena sportaša. Trenutno u mađarskom muškom rukometnom ligašu igra nekoliko igrača iz Virovitice, kojeg vodi virovitički trener Željko Poljak.

Glavni inicijatori međusobne sportske suradnje su tajnici sportskih zajednica. S mađarske strane to je tajnik Sportske zajednice garda Barcsa Gabor Horvath, a s virovitičke glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec i glavni tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Danas (četvrtak) su tajnici sportskih zajednica u Barcsu održali radni sastanak, na kojemu je rezimirana ovogodišnja suradnja te dogovoren njezin nastavak i u idućem razdoblju. Već u srijedu, 11. prosinca na gradskom bazenu u Barcsu održat će se županijska školska natjecanja u plivanju, koja, već drugu godinu, uz pomoć Sportske zajednica grada Barcsa uspješno organizira Školski sportski savez Virovitičko-podravske županije.

Na sastanku su načelno dogovoreni mogući termini idućeg polumaratona, koje će se održati u drugoj polovici rujna 2020. godine. U planu je još desetak međusobnih sportskih aktivnosti tijekom 2020. godine.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content