Orahovčani u sklopu projekta “Suvremen i zdrav život branitelja” posjetili grad Vukovar

U sklopu projekta “Suvremen i zdrav život branitelja”, UHBDVDR Orahovica, u suradnji sa Zajednicom žena HDZ-a Katarina Zrinski, organizirao je izlet u Vukovar. Sudionici su obišli Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Vodotoranj, Ovčaru, Muzej Vučedolske golubice, Vukovarsku bolnicu, Memorijalno groblje te Križ na Dunavu, a sve je pričom o događanjima u Gradu Heroju pratio povjesničar Dino Mataz.

– Cilj je bio one starije podsjetiti, a one mlađe potaknuti na razmišljanje koliko je važno čuvati uspomenu na Domovinski rat, a posebno na žrtvu grada Vukovara. Hvala svima koji su se odazvali pozivu i bili s nama, a posebno hvala našem povjesničaru Dini Matazu koji je cijeli put pratio iznimno zanimljivom pričom i podacima vezanim uz svaku lokaciju koju smo obišli – rekao je predsjednik UHBDVDR Orahovica Miroslav Tot. Predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Orahovica, Danijela Korodš izrazila je sreću što je zajednica bila suorganizator.

Orahovčani u Vukovaru 6

– Ovo su događaji kojih smo dio s posebnim ponosom i pijetetom. Vukovar je ponos Hrvatske, simbol obrane naše Domovine i sretna sam što smo sve ovo obišli i puno toga u sudbini Grada Heroja saznali od naših vodiča te posebno povjesničara Dine Mataza. Naravno da ćemo i dalje biti dio ovakvih događaja, ne samo puta u Vukovar nego i u druge gradove stradale u Domovinskom ratu, ali svakako ćemo, kao i do sada, biti dio i svih obljetnica iz Domovinskog rata – zaključila je Kordoš. (www.icv.hr, vg)[g-gallery gid=”561653″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content