POLICIJA UPOZORAVA Ovo nemojte raditi na društvenim mrežama

- PROMO -

Umaška je policija 27. studenoga zaprimila prijavu 79-godišnje hrvatske državljanke da je prevarena za više tisuća kuna – piše Večernji list. Naime, žena je prijavila da joj se krajem listopada putem društvene mreže javila osoba koja joj se predstavila kao daljnji bolesni rođak koji joj je želi donirati više stotina tisuća eura. On ju je uputio se da javi drugoj osobi, navodnom odvjetniku, koji će joj potvrditi nasljedstvo.

Međutim, nakon što je 79-godišnjakinja kontaktirala drugu osobu te mu u dva navrata na bankovni račun uplatila iznos od više stotina eura, shvatila je da je prevarena i odlučila događaj prijaviti policiji. PU istarska objavila je kako tragaju za nepoznatim počiniteljem te su još jednom upozorili građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Policija je još jednom upozorila građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

– Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192. – upozoravaju iz policije. (vecernji.hr)

Povezane vijesti

Skip to content