Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala naše darivatelje krvi, Damira Košića i Mariju Demšić

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je dobrovoljne darivatelje krvi Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Odlikovanja su zaslužila i Damir Košić, te Marija Demšić iz Virovitičko-podravske županije. Damir je krv darivao 105, a Marija 76 puta.

– Prilikom svih dosadašnjih dodjela kao i danas, uvijek me posebno veseli vidjeti ovako veliki broj odlikovanih. To svjedoči kako u našoj Domovini postoji veliki broj ljudi koji su spremni tako često bez ikakve obveze darovati svoje vrijeme i energiju za dobrovoljno darivanje krvi – kazala je Predsjednica istaknuvši kako je to slika našeg društva onakvog kakvo ono doista jest: solidarno i složno kad trebamo pomoći jedni drugima – naglasila je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, te istaknula i veliku ulogu Crvenog križa Hrvatske zahvalivši im na humanitarnom radu i brizi za sve stanovnike naše Domovine.

Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka više od stotinu puta za muškarce, odnosno više od sedamdeset pet puta za žene, a u prigodi Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, Predsjednica Republike odlikovala je 148 dobrovoljnih darivatelja krvi. (predsjednica.hr)

py0pkufw
Foto: predsjednica.hr

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content