PROSINAC U GRADU Čekaju nas Advent u Palači, Božićni sajam, doček Nove godine i brojni pokloni za djecu

U organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice i ove će se godine održati tradicionalna manifestacija pod nazivom “Prosinac u gradu”. Program obuhvaća brojna događanja, od kulturnih do zabavnih i sportskih. Uz godišnje božićne koncerte KUD-a Virovitica, Gradske glazbe Virovitica i Glazbene škole Jana Vlašimskog, tu je i tradicionalna godišnja izložba LIK-a „Nikola Trick“ te koncert hrvatske glazbene dive Tereze Kesovije.

– I ove godine organiziramo Božićno kino s besplatnom projekcijom animiranog hita “Snježno kraljevstvo 2”, uz kokice, za svu djecu od 1. do 4. razreda svih osnovnih škola na području grada Virovitice. Osim kina, djeci grada Virovitice podijelit ćemo i prigodne poklone povodom blagdana Sv. Nikole u petak, 6. prosinca uz besplatnu dječju predstavu “Očekujući darove” u dva termina u Kazalištu Virovitica te devet termina u prigradskim naseljima – kažu iz Turističke zajednice.

Ulaznice za predstave povodom Sv. Nikole koje će se održati u Kazalištu Virovitica mogu se podići od utorka, 26. studenoga na Gradskoj blagajni u radnom vremenu Gradske blagajne, a ulaznice za koncert Tereze Kesovije od četvrtka, 28. studenoga na blagajni Kazališta Virovitica od 9 do 14 sati.

Nedjeljom od 18 sati, uz tradicionalno paljenje adventske svijeće, posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi u sklopu programa Adventa u Palači: od kuhanog vina, kobasica, božićnih kolača, fritula i drugih delicija, uz prigodne nastupe Zbora Glazbene škole Jana Vlašimskog, KUC-a Virovitica, Glazbene igraonice, Gradske glazbe i mažoretkinja, plesne skupine Katoličke škole, Virovitičkih mažoretkinja, Jazz Dance skupine, Tamburaškog sastava Rodoljub, vokalnog sastava The Fusion, Ohio banda, Stringersa, Protokola i Freewaya.

U programu Adventa u Palači moći ćete posjetiti i tradicionalni Božićni sajam u organizaciji Kreativne udruge “Unikat” s bogatom ponudom prigodnih poklona poput božićnih rukotvorina, medenjaka, bučinog ulja, etno ručnih radova brojnih udruga i lokalnih proizvođača Virovitičko-podravske i susjednih županija.

Dvorište Palače Pejačević i ove će godine zasjati u pravom adventskom ruhu uz božićne ukrase od prirodnih materijala, adventski vijenac, božićnu jelku, Groficu Advent, Kamin toplih želja, Mrazograd, Božić naših baka, Mjesto za poljubac, Mrazov kutak, Snješkograd i mnoštvo drugih sadržaja. Za najmlađe tu je i Dječji doček Nove godine u podne 31. prosinca, uz besplatan dječji pjenušac, nastupe virovitičkih izvođača i brojne igre, a glavnu riječ će voditi glumac Kazališta Virovitica Goran Koši. Najluđu noć u godini provedite u dvorištu Palače Pejačević uz nastup Gašo banda, besplatan pjenušac i vatromet u ponoć.

Program započinje u nedjelju, 1. prosinca u 18 sati paljenjem prve adventske svijeće i božićne rasvjete na Adventu u Palači.

– Povedite svoju obitelj, prijatelje i poznanike i doživite duh Adventa u našem gradu – poručuju iz Turističke zajednice. (www.icv.hr, tz-virovitica.hr)

prosinac u gradu

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content