Suhopoljska Kulturna udruga KrEdA održala godišnju skupštinu: Sve ciljeve koje smo si zadali prije tri godine ostvarili smo

U glavnoj dvorani Hrvatskog doma u Suhopolju, jučer (četvrtak) je održana svečana godišnja skupština Kulturne udruge Kreativa, Edukativa, Aktiva na kojoj su se članovi i simpatizeri Udruge osvrnuli na projekte, djelovanje i ciljeve ostvarene tijekom protekle godine.

Skupštinu je otvorila jedna od osnivačica Kulturne udruge, Monika Ružić, koja je zahvalila svim prisutnima te uputila u protokol same skupštine. Riječi zahvale uputila je i predsjednica udruge Natalija Kožić Lukačević te se osvrnula na rad Udruge tijekom 2019. godine te navela sve aktivnosti koje su provedene.

– Izuzetno sam ponosna na rad i razinu koju je Udruga postigla od svojeg osnivanja, prosinca 2016. godine. Posebno me raduje što mogu istaknuti da Udruga trenutno zapošljava tri osobe čiji je rad financiran iz projekta, koje na veliki način doprinose radu Udruge – istaknula je N. Kožić Lukačević.

IMG 20191128 174241 Custom e1575018803782

Nakon riječi predsjednice, svoj rad predstavila je i voditeljica aktualnog projekta “Talenti su moj temeljni kapital” Anja Fosić, koja je sve prisutne provela kroz kratku prezentaciju o dosadašnjem radu i budućim aktivnostima koje će projekt provoditi. Na aktivnosti u projektu “Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost” prikazala koordinatorica projekta Matea Marek te izrazila zadovoljstvo trenutnim stanjem projekta, najavivši nove zanimljive aktivnosti, kao što je radionica s Lego kockicama kroz koju će djeca učiti o suhopoljskoj kulturnoj baštini, arhitekturi i povijesti.

Formalni dio Skupštine zaključila je stručna suradnica za projekte udruge KrEdA, Ivona Bišćan koje je članovima udruge i gostima predstavila Program rada i financijski plan za sljedeću godinu te napomenula kako smatra da je udruga ispunila svoju viziju koju je postavila prije tri godine.

IMG 20191128 174339 1 Custom e1575018844927

– Prije tri godine, na samom početku rada Udruge, cilj je bio svojim radom pridonijeti povećanju kvalitete života na ruralnim područjima kako bi oni postali centri kreativnog i aktivnog života obitelji, danas mogu reći kako smo to zbilja ostvarili – rekla je I. Bišćan.

Na pozitivnom radu, kreativnom i edukativnom rastu Udruge zahvalili su pročelnica Ureda župana Virovitičko-podravske županije Jasna Abramović, zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat, predsjednica općinskog vijeća Zorica Hegedušić te ravnatelj Osnovne škole Suhopolje Anto Škraba istaknuvši važnost udruge ne samo na razini općine nego i cijele županije.

(www.icv.hr, mh, lmh, foto: privatni arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content