Tri pretrage u jednom danu: Policija u Virovitici, Slatini i na graničnom prijelazu Terezino Polje zaplijenila 171,5 kilogram duhana

Policijska uprava virovitičko-podravska izvijestila je kako je jučer, 14. studenoga izvršila tri pretrage u kojima je zaplijenila ukupno 171,5 kilogram duhana. Naime, kako kažu, postupajući po operativnim saznanjima i temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, policijski službenici iz Slatine su na širem području Grada Slatine proveli pretragu stana i drugih prostorija kod 52-godišnjaka s ciljem pronalaska nelegalnog duhana.

– Prilikom pretrage je pronađeno pet crnih PVC vreća s ukupno 69.5 kilograma duhana u listu i stroj za rezanje duhana. Pronađeni duhan nije označen duhanskim markicama Ministarstva financija. Slijedi kaznena prijava i obavijest Carinarnici u Virovitici – stoji u priopćenju.

Isto tako jučer u 11 sati na stalnom Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Terezino Polje, policijski službenici su na izlazu iz Republike Hrvatske kontrolirali osobni automobil mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin, a u kojem se nalazio rezani duhan.

– Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, policijski službenici su proveli pretragu automobila, kojom prilikom je pronađeno ukupno 66 PVC vrećica ispunjenih rezanim duhanom, ukupne težine 67 kilograma – kažu iz policije.

Nakon toga, na širem području Virovitice proveli su i pretragu stana te drugih prostorija gdje prebiva 60-godišnjak, i tako pronašli još 35 kilograma rezanog duhana, a koji nije označen duhanskim markicama Ministarstva financija. Slijedi mu kaznena prijava i obavijest Carinarnici Osijek. (www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content