U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica otvorena godišnja izložba Škole crtanja i slikanja „Paleta“ Pitomača

Izložbom radova polaznika, jučer (subota) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica otvorena godišnja izložba Škole crtanja i slikanja „Paleta“ Pitomača, ali i na prikladan način obilježeno 20 godina njenog postojanja.

Posjetitelje, koji su u velikom broju došli prisustvovati ovom umjetničkom događaju, pozdravila je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Višnja Romaj te istaknula kako samo postojanje talenta nije dovoljno, već ga je potrebno razvijati kako bi se ostvario njegov puni potencijal, za što je Škola crtanja i slikanja „Paleta“ idealno mjesto.

Stručni voditelj Palete Ivan Lovreković srdačno je pozdravio sve okupljene te ukratko ih proveo kroz povijest i program škole. Istaknuo je kako godine nemaju nikakav značaj u otkrivanju vlastitog talenta te razvijanju istog, za što je najbolji primjer najstarija polaznica Škole crtanja i slikanja koja je, iako 83-godišnjakinja, dvije godine redovito pohađala satove i savladala različite tehnike likovnog izražavanja.

20191102 175749 Custom– Iako je moja baza u Koprivnici, kao rođeni Pitomačanin uvijek osjetim veliku emotivnu povezanost s Pitomačom, stoga danas ovdje i je takva intimna, ugodna i kreativna atmosfera – rekao je I. Lovreković te iskoristio priliku da polaznicima svoje škole uruči službene potvrde o završenim stupnjevima te se zahvali svima na podršci i sudjelovanju.
Mnoštvu okupljenih obratio se i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

– Zahvaljujući entuzijastima kao što je gospodin Ivan Lovreković i njegovi suradnici, kroz ovakvu jednu školu što godinama, već 20 godina, njedre se novi kadrovi i bruse talenti. Na tome, svaka vam čast. Izuzetno mi je drago što smo se okupili u ovako velikom broju i nadam se da ćemo se sresti, ako ne prije, za 10 godina – rekao je A. Bjelica te službeno otvorio izložbu.

Za glazbeni ugođaj na ovom subotnjem kulturno-umjetničkom događaju pobrinuo se dio članova virovitičkog kvarteta Artes. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”561186″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content